Dacă nu știi ce să gătești la prânz sau nu ai timpul necesar pentru a prepara un fel de mâncare elaborat, iată o rețetă rapidă, simplă și delicioasă de spaghete cu fructe de mare care va fi pe gustul tuturor celor de la masă.
Rețeta aparține lui Chef Horia Manea și a fost prezentată într-un episod al show-ului Meniu de vedetă, potrivit spynews.ro.
Ai nevoie de: spaghete, sos de roșii, usturoi, tentacule de caracatiță, creveți, scoici, vin, unt, pătrunjel, apă, sare, piper și ulei de măsline.
Cum se prepară: Se fierb spaghetele pentru 7-8 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie încăpătoare se călește usturoiul zdrobit în puțin ulei de măsline, după care se adaugă caracatița feliată subțire și midiile. Se stinge cu vin, se lasă să fiarbă până iese alcoolul, iar mai apoi se adaugă sosul de roșii și apă de la paste până se formează un sos. Se potrivește de sare și piper, iar după ce sosul de roșii s-a fiert câteva minute, se adaugă spaghetele și creveții. Se amestecă bine, se ia după foc și se pune pe deasupra pătrunjelul tocat mărunt și untul pentru un plus de savoare. Poftă Bună!
Sursa foto: https://bibliotheque.ro/produs/paste-cu-fructe-de-mare-400g-160g/