Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Mușchi de vită cu salată de fasole verde și ulei de trufe

 

      Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de carne incredibil de fragedă, este foarte probabil să fi fost pregătită la o temperatură foarte joasă. Această tehnică se numește „sous-vide" și în mod normal presupune împachetarea bucății de carne într-o pungă, vidarea ei și scufundarea în apă fierbinte.

Ingrediente

1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 bucăți mușchi de vită, de 175g fiecare
Pentru salată
100g de fasole verde cu păstăi subțiri
50g de rucola
parmezan feliat foarte subțire cu economul (decojitorul de legume)
Pentru dressing
1 lingură de oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de trufe
sare

Mod de preparare

1. Se încălzește cuptorul la treapta cea mai mică – la cele mai multe cuptoare asta înseamnă în jur de 110° C/gaz ¼. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bucățile de carne câte un minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Se transferă într-o tavă și se dau la cuptor minimum 30 de minute pentru o friptură în sânge, încă cinci minute dacă o preferi pătrunsă mediu și încă 10 minute dacă o dorești bine făcută (un termometru pentru carne este foarte util). Se întoarce carnea pe cealaltă parte după ce a trecut jumătate din timp.

2. În timp ce se coace friptura, se opărește fasolea în apă fiartă cu sare timp de patru minute. Se scurge, se face șoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheață (astfel își va păstra culoarea vie și textura crocantă), apoi se scurge din nou. Se amestecă toate ingredientele pentru dressing și se lasă deoparte.

3. Se taie fiecare bucată de carne în cinci sau șase felii groase. Se amestecă fasolea și rucola cu jumătate din cantitatea de dressing. Acum poți face montajul în farfurie.

4. V.N. per porție: 536 kilocalorii, 42g proteine, 39g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 4g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 0,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să alegi o geacă din piele naturală
Patru motive pentru a alege o geacă din piele naturală.
 
Cinci motive să folosești un BB cream
BB cream-ul este un produs cosmetic inovator utilizat de tot mai multe...
 
Alimente anti-epuizare
Senzația de epuizare poate fi datorată „păcatelor” culinare.
 
Trei trucuri de frumusețe cu castravete
Castravetele trebuie consumat mai des, dar și folosit mai mult în re...
 
Cum să înveți copilul să facă sport de mic
Având în vedere că numărul copiilor supraponderali este în creșt...
 
Două rețete de scrub natural pentru buze
Persoanele care se confruntă cu buze uscate tot timpul anului au nevo...
 
Stil masculin: 5 reguli de asortare
Stilul masculin devine interesant atunci când primește note personal...
 
Este bine să alergi zilnic?
Ești tentat să alergi în fiecare zi, dacă vrei să maximizezi efor...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Premierul Cîțu, de acord cu vaccinarea obligatorie, dar înainte trebuie să discute cu „experții”

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Anca Serea, adevărul despre al 7-lea copil: Adi își dorește

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Cea mai bună mască pentru acnee. Ingrediente și mod de preparare

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Traseu pe Valea Hârtibaciului: Drumul naturii. Ce se poate vizita

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
Primăria Sfântu Gheorghe invită cetățenii să participe la consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
CJ Călărași: În județ a venit un reprezentant BERD pentru a analiza proiectele depuse de autorități pe infrastructura verde-albastră

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0