La fel ca È™i îmbătrânirea pielii, albirea părului este tot un proces natural, dar care poate fi întârziat dacă È›inem cont de niÈ™te aspecte legate de viaÈ›a de zi cu zi. Cercetările arată că albirea părului are ca principale cauze stresul È™i inflamaÈ›ia cauzată de acesta, dar È™i fumatul.
Astfel, specialiÈ™tii sugerează să adoptăm un stil de viață care să elimine, pe cât posibil, factorii de stres, sau măcar să-i diminueze, È™i recomandă practicarea yoga, plimbări în aer liber, timp petrecut cu cei dragi È™i orice altceva ce ne poate relaxa. TotuÈ™i, mai sunt câteva lucruri punctuale pe care le putem face ca să întârziem apariÈ›ia firelor albe.
O dietă sănătoasă - alimentele bogate în antioxidanÈ›i vor reduce inflamaÈ›ia din organism È™i vor ajuta la neutralizarea reacÈ›iilor care au impact negativ asupra foliculului de păr.
Vitamine È™i minerale - o dată cu înaintarea în vârstă, un aport de vitamine È™i minerale este necesar nu doar femeilor, ci È™i bărbaÈ›ilor, mai ales că lipsa unora duc la albirea părului. Printre cele recomandate de specialiÈ™ti se află Vitamina D3, Vitamina B12, Vitamina E, Vitamina A, zinc, fier, cupru, seleniu È™i magneziu.
Protejarea părului de chimicale - dar È™i de tratamente termice; acestea pot deteriora celulele pigmentare. Este important să avem o rutină sănătoasă de îngrijire a părului, pentru că tot ceea ce aplicăm pe scalp poate pătrunde până la foliculul de păr È™i poate influenÈ›a atât creÈ™terea acestuia, cât È™i intensitatea pigmentului.
Te-ar putea interesa: Cum să cureți și să elimini bacteriile de pe tocătoarele de lemn, cu două ingrediente naturale!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.caloria.ro/un-antioxidant-din-legume-ar-putea-ajuta-la-prevenirea-albirii-parului/