Maioneza de post din pufuleti
Ingrediente necesare:
- o punga de pufuleti simpli
- doua lingurite de mustar
- 150-200 ml de ulei
- doua linguri de apa
- suc de lamaie
- piper
- sare
Iata cum poti sa prepari maioneza de post din pufuleti
Se maruntesc pufuletii intr-un vas, apoi se adauga doua linguri de apa calduta si se amesteca bine pana se obtine o pasta. Se pune mustarul si sucul de lamaie si se omogenizeaza compozitia. Se pune ulei treptat, iar dupa ce s-a ingrosat pasta se adauga sare si piper dupa gust. Nu trebuie sa pui multa sare, deoarece pufuletii si mustarul au deja in compozitia lor, de aceea este recomandat sa gusti frecvent din maioneza.
Maioneza de post din pufuleti poate fi servita ca sos pentru diverse preparate de post, cum ar fi: salate, peste (in zilele cu dezlegare), cartofi prajiti, ciuperci, supe servite alaturi de paine prajita cu maioneza, chiftele din legume, sandwich-uri de post, dovlecei si vinete pane.
Maioneza de post din pufuleti se prepara repede si are un gust apropiat de cel al variantei clasice. Aceasta optiune de post iti ofera mai multa libertate in bucatarie si adauga savoare preparatelor tale.
Sursa foto: wholenewmom.com