Îndulcitorii artificiali
Cei mai cunoscuÈ›i sunt aspartamul (E951) È™i sucraloza (E955). Ei sunt prezenÈ›i, mai ales, în sucurile pe care scrie `Zero zahăr`, iar specialiÈ™tii spun că sunt mai periculoÈ™i decât acesta. Aspartamul È™i sucraloza au fost asociate cu o mulÈ›ime de boli precum diabetul, atacurile cerebrale sau de cord, alzheimer.
Pesticide
Foarte multe fructe și legume pe care le consumăm frecvent sunt stropite cu pesticide. Acestea duc la apariția malformațiilor congenitale, cancerului, parkinsonului, autismului, și așa mai departe.
Odorizantele de cameră
ConÈ›in substanÈ›e chimice care pot dăuna organismului. Majoritatea lumânărilor conÈ›in arome chimice È™i ftalaÈ›i care pot provoca tot felul de probleme, chiar È™i infertilitate.
Recipientele din plastic
Pot conÈ›ine bisfenol A sau bisfenol S, ftalaÈ›i È™i alte substanÈ›e cu potenÈ›ial cancerigen. Alte substanÈ›e conÈ›inute de recipientele de plastic pot duce la stoparea producÈ›iei de hormoni. Înlocuindu-le, nu doar că devii mai prietenos cu mediul, ci È™i mai sănătos.
Carnea procesată
OrganizaÈ›ia Mondială a Sănătății a avertizat în legătură cu potenÈ›ialul cancerigen al cărnii procesate. Unii medici recomandă scoaterea totală a acesteia din alimentaÈ›ie, pentru o sănătate mai bună. SpecialiÈ™tii recomandă carnea obÈ›inută de la animale care mănâncă iarbă.
Statul pe scaun
Chiar dacă job-ul îÈ›i impune să stai mult pe scaun, încearcă să te ridici cel târziu din oră în oră È™i, dacă ai posibilitatea, să faci 2-3 minute de exerciÈ›ii. Statul pe scaun are consecinÈ›e dramatice, de la probleme cronice de sănătate, până la deces prematur.
Citește și: Obiceiuri matinale pentru o siluetă de invidiat!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://indiachangefoundation.org/change-is-essential/