Îndulcitorii artificiali
Cei mai cunoscuți sunt aspartamul (E951) și sucraloza (E955). Ei sunt prezenți, mai ales, în sucurile pe care scrie `Zero zahăr`, iar specialiștii spun că sunt mai periculoși decât acesta. Aspartamul și sucraloza au fost asociate cu o mulțime de boli precum diabetul, atacurile cerebrale sau de cord, alzheimer.
Pesticide
Foarte multe fructe și legume pe care le consumăm frecvent sunt stropite cu pesticide. Acestea duc la apariția malformațiilor congenitale, cancerului, parkinsonului, autismului, și așa mai departe.
Odorizantele de cameră
Conțin substanțe chimice care pot dăuna organismului. Majoritatea lumânărilor conțin arome chimice și ftalați care pot provoca tot felul de probleme, chiar și infertilitate.
Recipientele din plastic
Pot conține bisfenol A sau bisfenol S, ftalați și alte substanțe cu potențial cancerigen. Alte substanțe conținute de recipientele de plastic pot duce la stoparea producției de hormoni. Înlocuindu-le, nu doar că devii mai prietenos cu mediul, ci și mai sănătos.
Carnea procesată
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în legătură cu potențialul cancerigen al cărnii procesate. Unii medici recomandă scoaterea totală a acesteia din alimentație, pentru o sănătate mai bună. Specialiștii recomandă carnea obținută de la animale care mănâncă iarbă.
Statul pe scaun
Chiar dacă job-ul îți impune să stai mult pe scaun, încearcă să te ridici cel târziu din oră în oră și, dacă ai posibilitatea, să faci 2-3 minute de exerciții. Statul pe scaun are consecințe dramatice, de la probleme cronice de sănătate, până la deces prematur.
Citește și: Obiceiuri matinale pentru o siluetă de invidiat!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://indiachangefoundation.org/change-is-essential/