Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 21 Ianuarie 2020

Comentarii 0 Comentarii

        Având în vedere că procesul de congelare al legumelor are rolul de a păstra nutrienții, acestea sunt aproape la fel de sănătoase precum cele proaspete. Pentru ca legumele congelate să nu-și piardă din proprietăți sau din gust atunci când le gătim trebuie să evităm câteva greșeli.

 

Alegem la întâmplare

        Atunci când le cumpărăm trebuie să fim atenți să nu fie lipite între ele; dacă sunt, înseamnă că pe parcursul transportului s-au decongelat și au fost recongelate, deci și-au pierdut din nutrienți în acest proces. Prin decongelare și congelare își pierd și culoarea, savoarea și fermitatea.

 

Le folosim în preparate nepotrivite

        Legumele congelate se pot folosi cel mai bine în preparate ce pot fi depozitate în caserole, în preparate în care ingredientele tind să se diferențieze de legumele congelate. Potrivit specialiștilor, legumele congelate nu trebuie gătite într-un preparat alături de legume proaspete, diferența de textură se va observa și va fi deranjantă.

 

Decongelezi legumele înainte de preparare

        Atunci când sunt gătite congelate, legumele vor avea o textură mai bună. Excepție fac porumbul întreg și verdețurile (ex: spanacul).

 

Legumele congelate sunt adăugate prea repede

        Dacă sunt puse prea din timp, la fel ca cele proaspete mai exact, vor sta prea mult la gătit și își vor pierde nutrienții.

 

Le consumi foarte târziu

        Chiar dacă sunt congelate și microorganismele nu pot apărea, anumite enzime pot afecta calitatea alimentelor și astfel își pot schimba aroma, culoarea și textura. Legumele congelate pot sta între 8-12 luni, dar cu cât sunt consumate mai repede, cu atât sunt mai delicioase.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://mamaplus.md/ro/alimentatie/legumele-congelate-greseli-frecvente-pe-care-le-facem-atunci-cand-gatim


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce plante să ai în casă dacă ai probleme de respirație sau stai într-o zonă poluată
Potrivit studiilor, plantele de interior pot reduce poluarea și pot e...
 
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă cu lămâie înainte de culcare?
Se spune că apa cu lămâie se bea doar dimineața pe stomacul gol, d...
 
Trucuri pentru a-l ajuta pe copil să se concentreze mai bine la școală
Poate fi o adevărată provocare să-i facem pe copii să fie mai aten...
 
BB Cream sau CC Cream - care este diferența și cum le alegi
Aceste creme sunt produse cosmetice de ultimă generație ce au scopul...
 
Sfaturi practice pentru evitarea stresului
Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale societății în ca...
 
Proprietățile și beneficiile uleiului de cătină
Uleiul de cătină se poate folosi atât pentru sănătate, cât și p...
 
Cum să porți piesele din piele
În acest sezon se poartă articolele vestimentare din piele, care se ...
 
De ce este indicat să consumi fructe la micul dejun
Beneficii ale consumului de fructe la prima masă a zilei.
 
 
 
 
SANATATE
 
La ce să dai atenție când cumperi carne din comerț?

» 16 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cinci momente din zi în care trebuie să-ți cureți tenul

» 15 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Lucruri interesante despre Ziua Îndrăgostiților

» 14 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci motive ca să mănânci mai multe ciuperci

» 13 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Preparate cu pui ideale pentru răceală

» 12 Februarie 2020 | Comentarii 0