Având în vedere că procesul de congelare al legumelor are rolul de a păstra nutrienții, acestea sunt aproape la fel de sănătoase precum cele proaspete. Pentru ca legumele congelate să nu-și piardă din proprietăți sau din gust atunci când le gătim trebuie să evităm câteva greșeli.
Alegem la întâmplare
Atunci când le cumpărăm trebuie să fim atenți să nu fie lipite între ele; dacă sunt, înseamnă că pe parcursul transportului s-au decongelat și au fost recongelate, deci și-au pierdut din nutrienți în acest proces. Prin decongelare și congelare își pierd și culoarea, savoarea și fermitatea.
Le folosim în preparate nepotrivite
Legumele congelate se pot folosi cel mai bine în preparate ce pot fi depozitate în caserole, în preparate în care ingredientele tind să se diferențieze de legumele congelate. Potrivit specialiștilor, legumele congelate nu trebuie gătite într-un preparat alături de legume proaspete, diferența de textură se va observa și va fi deranjantă.
Decongelezi legumele înainte de preparare
Atunci când sunt gătite congelate, legumele vor avea o textură mai bună. Excepție fac porumbul întreg și verdețurile (ex: spanacul).
Legumele congelate sunt adăugate prea repede
Dacă sunt puse prea din timp, la fel ca cele proaspete mai exact, vor sta prea mult la gătit și își vor pierde nutrienții.
Le consumi foarte târziu
Chiar dacă sunt congelate și microorganismele nu pot apărea, anumite enzime pot afecta calitatea alimentelor și astfel își pot schimba aroma, culoarea și textura. Legumele congelate pot sta între 8-12 luni, dar cu cât sunt consumate mai repede, cu atât sunt mai delicioase.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://mamaplus.md/ro/alimentatie/legumele-congelate-greseli-frecvente-pe-care-le-facem-atunci-cand-gatim