Este cunoscut faptul că mierea are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antifungice, calmante și antiinflamatorii în problemele de respirație. Despre lapte se știe că are un conținut mare de vitamine (A, D, B în special), minerale, calciu și proteine. Aceste două alimente combinate au efecte surprinzătoare asupra organismului, iată câteva dintre ele:
1. Contribuie la îngrijirea pielii
Și laptele și mierea au proprietăți antimicrobiene și de curățare. Atunci când sunt combinate, aceste proprietăți sunt îmbunătățite. În numeroase produse pentru îngrijire sunt prezente laptele și mierea deoarece ele oferă și strălucire pielii.
2. Ajută digestia
Mierea este o sursă de probiotice și substanțe nutritive care stimulează creșterea și dezvoltarea bacteriilor bune care se dezvoltă în intestine și în sistemul digestiv. Probioticele sunt esențiale pentru o sănătate de fier.
3. Întăresc oasele
Mierea acționează ca un purtător și transportator de substanțe nutritive din alimente în organism. Consumul celor două alimente nu doar că oferă organismului nutrienți esențiali (calciu), ci și maximizează absorbția acestuia în organism. Calciul previne osteoporoza și inflamația articulațiilor.
4. Previne insomnia
Încă din trecut mierea și laptele erau folosite ca remediu natural pentru insomnie. Deși au efecte și indivual, împreună sunt mult mai eficiente. Mierea crește ușor cantitatea de insulină care sprijină triptofanul, o substanță ce urmează să fie eliberată în creier. Triptofanul se transformă în mod natural în serotonină care oferă o senzație de relaxare. Serotonina, la rândul ei, se transformă în melatonină, un ajutor important pentru somn.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.indiatoday.in/lifestyle/wellness/story/milk-honey-drink-nectar-maha-shivratri-auspicious-nutritious-lifest-962440-2017-02-24