Salata este recomandată de nutriÈ›ioniÈ™ti atât în dieta de slăbire, cât È™i într-o alimentaÈ›ie normală, pentru că este plină de vitamine, minerale È™i fibre esenÈ›iale bunei funcÈ›ionări a organismului. TotuÈ™i, salata se poate transforma într-o bombă calorică dacă are anumite ingrediente.
Ce să nu pui în salată dacă nu vrei să te îngraÈ™i
Bacon - trebuie să lipsească clar din salată, pentru că altfel i-ar aduce 400 de calorii È™i 30 de grame de grăsime. În plus, baconul foarte procesat are multă sare, grăsimi trans È™i chiar zahăr.
Crutoane - sunt la fel ca pâinea. Crutoanele îÈ›i aduc, pe lângă multe calorii, È™i grăsimi nesănătoase deoarece ele sunt adeseori prăjite ca să aibă un gust mai bun.
Prăjeli - indiferent că este vorba despre peÈ™te, pui, creveÈ›i. Toate prăjelile sunt bombe calorice, chiar dacă sunt adăugate în salată. Pentru salată ar trebui să alegi carnea la grătar, cuptor sau fiartă.
Dressinguri cremoase, maioneză - clar nu! Eforturile tale de a te menÈ›ine la kilogramele dorite vor fi în zadar dacă pui astfel de dressinguri în salată, mai ales cele cumpărate din comerÈ›. Prepară-È›i o vinegretă sau un sos de iaurt cu puÈ›ină zeamă de lămâie, dacă nu poÈ›i consuma salata doar cu ulei.
Brânza - cu măsură. Nu este neapărat o alegere proastă, dar trebuie să ai grijă la cantitate. PorÈ›ia corectă de brânză este jumătate din cea de carne, maximum 70 de grame pentru telemea È™i 35 de parmezan, caÈ™caval sau alte sortimente.
Te-ar putea interesa: 4 trucuri pentru îngrijirea tenului după 30 de ani!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/5-solutii-ca-sa-ti-faci-salatele-mai-sanatoase-si-satioase-articol-57589.html