Putem să începem să mâncăm mai sănătos acasă fără să facem compromisuri în privința gustului. Spre exemplu, o tigaie grill ne poate ajuta să folosim mai puțină grăsime atunci când preparăm mâncarea și, în plus, ne vom bucura de un gust specific de grătar pe care nu-l putem obține de la o tigaie normală. Preparatele gătite pe grătar se fac mai repede și au o aromă deosebită, de aceea este bine să le introducem în dieta noastră zilnică. Iată câteva idei:
Legumele
Pregătite pe grătar, legumele au un gust foarte bun și pot fi folosite ca alternative sănătoase pentru alte garnituri, cum ar fi cartofii prăjiți, sau pot fi consumate și ca fel principal. Printre cele mai consumate legume pe grătar se numără: ardeiul gras, vinetele, ceapa, dolvecelul și chiar roșiile. Pentru a nu face focul de fiecare dată când vrei să mănânci ceva pe grătar, optează pentru un grătar electric.
Carnea
Nu orice carne este potrivită pentru grătar, mai ales dacă îți dorești să mănânci sănătos. În loc să prepari o carne grasă precum ceafa de porc sau fleica, optează pentru piept de pui sau de curcan. Carnea slabă pregătită pe grill este foarte des recomandată în curele de slăbire, așa că se poate consuma cu încredere.
Fructe de mare
Pregătite pe grătar, nu sunt doar sănătoase ci și extrem de gustoase, dacă sunt preparate corect. Calamar, caracatiță, creveți sau crabi, toate acestea se gătesc foarte repede, iar în câteva minute te vei bucura de o masă sănătoasă și apetisantă.
Salată pe grătar
Chiar dacă sună ciudat, ar trebui să știi că folosind un grătar poți pregăti o salată într-un mod cu totul inedit, rezultatul final fiind de-a dreptul surprinzător. Pentru asta ai nevoie de o salată obișnuită pe care o tai în jumătate, după care o așezi pe grill, câte cinci minute pe fiecare parte. Apoi nu mai trebuie decât să adaugi un dressing cum ar fi Caesar, Vinaigrette sau Tahini iar salata este gata pentru servire.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.sabucatarim.ro/2011/03/pastrav-la-gratar-cu-legume/