Fructul lime se diferențiază de lămâie, pe lângă aspect, în ceea ce privește aroma și parfumul deosebit de accentuate. Din cauza acestor aspecte, uleiul esențial de lime se folosește în parfumuri, iar sucul proaspăt în tot felul de băuturi și cocktail-uri alcoolice și nealcoolice.
O altă diferență dintre lime și lămâie constă în coajă. Lime are o culoare verde aprins, iar lămâia este galbenă, în plus, lime are coaja mai subțire, iar stratul alb de sub ea este aproape inexistent.
Aceste limete, cum mai sunt denumite popular aceste fructe mici, rotunde și verzi, sunt recunoscute în principal pentru conținutul mare de vitamina C, antioxidanți și folați. Totodată, sucul de lime are o aciditate mai mică decât cel de lămâie.
Valori nutriționale pentru 100 grame de pulpă de lime
- 30 calorii;
- 10 gr carbohidrați;
- 1,7 gr zaharuri;
- 2,8 gr fibre;
- 29 mg vitamina C;
- 2% din DZR de folați;
- 33 mg de calciu;
- 6 mg de magneziu;
- 102 mg potasiu;
- 18 mg fosfor.
În plus, lime mai conține sodiu, vitaminele din grupul B, uleiuri volatile, antioxidanți și acizi benefici care întăresc sistemul imunitar al organismului nostru.
Citește și: Ce beneficii are tratamentul cu keratină pentru păr!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://doc.ro/dieta-si-sport/Dieta-cu-lamaie-verde