Frigărui de porc cu ananas
Carnea de porc și cea de pui sunt foarte gustoase și când le asociezi cu fructe făcute la grătar. Temperatura ridicată ajută la descompunerea zahărului din fructoză ceea ce oferă fructelor un gust caramelizat.
Ingrediente
400g mușchi de porc, tăiat în bucăți cu latura de 4cm
2 linguri mix de condimente pentru grătar
1 linguriță de ienibahar măcinat
1 lingură sos de chilli, plus extra pentru servire (opțional)
coaja rasă și zeama de la 1 lime, plus 2 limes tăiate în felii pentru servire
½ ananas mic, curățat și tăiat în bucăți cu latura de 4cm
1 lingură de ulei
200g de orez basmati
400g de fasole neagră din conservă, scursă și clătită
Mod de preparare
1. Se amestecă bucățile de carne cu mixul de condimente, ienibaharul, sosul de chilli, zeama și coaja rasă de lime. Se asezonează și se înfig bucățile de carne și de ananas pe bețe de frigărui de metal (sau de lemn, care trebuie mai întâi înmuiate în apă călduță). Frigăruile astfel obținute se ung cu ulei.
2. Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurge bine, apoi se pune la loc în cratița în care a fiert, se adaugă fasolea și se păstrează la cald, amestecând din când în când.
3. Între timp, se încinge un grătar peste care se așază frigăruile și se lasă trei minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. Se servesc cu garnitura de orez și fasole, cu sos de chilli și felii de lime.
4. V.N. per porție: 451 kilocalorii, 30g proteine, 10g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 57g carbohidrați, 6g fibre, 7g zahăr, 0,2g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro