Plăcerea de a mânca o felie de pâine, fie ea prăjită sau proaspăt scoasă din cuptor, este inegalabilă. Dar există oare vreo diferență nutrițională între pâinea proaspătă și cea prăjită? Specialiștii spun că pâinea prăjită își pierde din nutrienți, dar nu cât să existe o mare diferență.
„Cel mai mare mit în care cred pacienții mei este că prăjirea pâinii distruge nutrienții, deși pâinea prăjită nu ucide nutrienții sau scade valoarea nutrițională. Vitaminele și mineralele rămân în pâine. Nu aș spune cuiva că, prăjind pâinea, ar afecta drastic densitatea nutrienților” spune Niket Sonpal, director la University Hospital and Medical Center.
În momentul în care pâinea este prăjită, se produce o reacție chimică ce reduce conținutul de apă din pâine, dar și amidon; acest proces face ca pâinea să fie puțin mai ușor de digerat. Pâinea prăjită este indicată astfel persoanelor care vor să mănânce mai puțini carbohidrați și calorii. Atunci când prăjim pâinea trebuie însă să fim atenți să nu o ardem.
Citește și: Gustări sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți consuma zilnic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/26472/painea-prajita-ingrasa-si-poate-cauza-cancer/