Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 31 Mai 2018

Turta cu cacao

Ingrediente: 6 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao, 150 g faina, 100 g nuci tocate cu cutitul, o lingurita cu varf gem din coji de portocale, 30 ml rom, o lingurita praf de copt, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se pregateste o tava mare, de circa 26/40 cm, se unge cu margarina solida si se presara cu faina. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul. Spuma se bate in continuare, pana cand se intareste; apoi se pun galbenusurile si untul topit, dar rece, se amesteca prin rasturnare , cu telul, de 4-5 ori. Se adauga faina, amestecata in prealabil cu cacao cernuta, praful de copt si gemul de portocale.

Se amesteca cu telul pana ce se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia se toarna in tava, se niveleaza si se presara nucile taiate in felii mai groase. 

Tava se introduce in cuptorul bine incalzit dinainte la foc mijlociu si se lasa 30 minute. 

Apoi poti sa o tai in bucati dreptunghiulare.

Briose cu cartofi dulci

Ingrediente:1 cartof dulce mare(atat de mare incat razuit si copt sa fie aproximativ 2 cesti), 1/4 ceasca de zahar alb, 1/2 ceasca de zahar brun, 1/2 ceasca de ulei ,- 2 oua, 1 lingurita de vanilie, 1 ceasca de faina alba, 1 ceasca de faina in totalitate de grau, 2 lingurite de praf de copt, 1 lingutita scortisora, 1 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita de cuisoare englezesti, 1 lingurita sare

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se pregatesc formele de briose stropind fiecare forma cu spray anti-lipire de gatit. Pentru briose mai mari foloseste 1 tava de 12 forme. Pentru unele mai mici, speciale pentru copii, foloseste 2 tavi, pentru a fi in total 24 de briose, sau poti sa folosesti mini-tavi de briose.

Se impung cartofii dulci cu furculita de cateva ori. Pune-i intr-un bol putin adanc cu apa jumatate si apoi la cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, pana cand devin moi.

In timp ce lasi cartofii sa se coaca, amesteca zaharul alb, zaharul brun, vanilia si oualele, iar intr-un alt bol combina faina, praful de copt, sarea si cuisoarele.

Cand cartofi sunt destul de bine fierti, decojeste-i si faramai. Adauga 2 cesti de cartofi piure peste amestecul cu zahar si ulei si mesteca bine. Adauga apoi compozitia cu faina treptat mestecand bine dupa fiecare adaus.

Pune compozitia in formele de brioase si lasa-le la copt pentru 25-30 de minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor serviti-le calde.

Prajitura cu mure

Ingrediente:  5 linguri de unt nesarat, 1/2 -1/3 de ceasca de zahar granulat, 1/2 de ceasca de faina din grau, 1/2 de ceasca de faina de oricare, 3/4 de ceasca de lapte, 1 1/2 lingurita de praf de copt,  1/4 lingurita de sare, 2 cesti cu varf de mure(sau alte fructe pe care le doriti- piersici, cirese, zmeura si altele)

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la180 grade C. Pune untul intr-o tava de gatit si baga tava in cuptor pentru ca untul sa se topeasca.

Intr-un bol amesteca zaharul, faina, laptele, praful de copt si sarea.

Adauga compozitia din bol peste untul topit din tava si mesteca in ea.

Lasa tava la cuptor la o temperatura de 180 grade C pentru 45 de minute, 1 ora sau pana cand ti se pare ca este bine.

Fursecuri cu nuci si ciocolata alba

Ingrediente: 120 g unt,100 g zahar brun, 60 g zahar alb, 2 oua, 3 cani de faina, 1 lingurita de esenta de vanilie, ½ lingurita de nucsoara macinata, 150 g ciocolata alba, 100 g nuci date prin masina, un varf de lingurita de sare.

Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si aseaza intr-o tava curata o hartie de copt. Intr-un bol, bate untul pana cand devine moale si cremos, apoi adauga zaharul si continua sa amesteci pana ce acesta se incorporeaza in unt. Adauga ouale batute si vanilia si invarte bine in amestec. Intr-un alt vas, combina faina cu sarea si nucsoara, apoi adauga-le peste compozitia din unt. Amesteca bine si adauga bucatile de ciocolata alba si nuca macinata, incorporandu-le cu grija  in compozitie. Cu ajutorul unei linguri, aseaza gramajoare rotunde de compozitie in tava, urmarind sa lasi suficient spatiu intre fursecuri, pentru a avea loc sa creasca. Lasa-le in cuptor pana cand devin usor aramii pe margini, apoi aseaza-le la racit, intr-un vas curat si uscat.

Desert rapid cu inghetata

Ingrediente: piscoturi, pepene galben, inghetata, finetti, iaurt de fructe, capsuni, compot de caise

Pune cateva piscoturi pe o farfurie si insiropeaza-le cu cateva linguri de compot. Poti folosi orice fel de compot, dar sa fie usor acrisor, pentru a face un contrast placut cu inghetata dulce.

Punea deasupra piscoturilor cateva linguri de inghetata cu vanilie, pe latimea acestora.

Peste inghetata adauga cateva lingurite de finetti. Pe langa piscoturi pune cate 3 sfere de pepene galben, de-o parte si de alta, taiate cu lingurita

Intre pepenele galben si inghetata pune iaurt de fructe, iar deasupra taie o capsuna in doua, pentru a-i oferi desertului un plus de culoare.

sursa foto: https://www.ele.ro/mamici/stiri-mamici/cum-iti-convingi-copilul-sa-nu-mai-manance-dulciuri-3-strategii-inteligente-56818


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0