În diminețile mohorâte, care fac să ne dispară buna dispoziție, nu ar trebui să lipsească clătitele cu sirop de portocale. Iată rețeta unui desert care va deveni o obișnuință în această perioadă:
Ai nevoie de:
Cum se prepară?
Separă gălbenușurile de albușuri. Amestecă gălbenușurile cu făina, laptele și praful de copt până se formează un aluat. Bate albușurile cu zahăr până devin spumă și apoi pune-le peste gălbenușuri. Amestecă ușor cu o spatulă să nu se lase albușul. Într-o tigaie antiaderentă pune o jumătate de polonic din compoziție și lasă cam 1-2 minute pe o parte, la foc moderat.
Pentru siropul de portocale ai nevoie de 2 portocale, 2 linguri de miere, 2 cuișoare, 1 băț de scorțișoară, puțină nucșoară rasă. Portocalele se taie în jumătate, o jumătate se păstrează și celelalte se storc. Sucul de la portocale, mierea și restul ingredientelor se pun pe foc mediu. Din jumătatea de portocală rămasă se taie pulpa bucățele și se adaugă peste suc. Este gata în aproximativ 5 minute, când scade un sfert din sos. Cu 2 minute înainte de a opri focul se poate adăuga o lingură de cognac, alcoolul se evaporă, dar aroma rămâne. Poftă Bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.telegrafonline.ro/rasfat-la-micul-dejun-pregateste-clatite-americane-cu-suc-de-portocale