Perioada Sărbătorilor, fie că sunt de iarnă sau pentru altă perioadă a anului, reprezintă ocazia perfectă să ne răsfățăm cu preparate culinare delicioase. Cu toate acestea, nu este bine să exagerăm, deoarece acest lucru poate duce la o creștere nedorită în greutate, ceea ce va spori nivelul de anxietate în anul care urmează. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta să ne satisfacem poftele și în același timp să ne păstrăm sănătatea.
Bazează-te pe gustări!
O gustare echilibrată ajută la păstrarea energiei între mese, dar poate și să controleze foamea la ora mesei, iar atunci vei consuma mai puține alimente.
Hidratează-te!
Apa este esențială pentru absorbția nutrienților. Dacă bei suficientă apă, organismul poate digera mai bine mâncarea și va asigura toate cele necesare celulelor, eliminând în același timp substanțele de care nu are nevoie.
Alege proteine și legume
De obicei, mâncărurile de sărbători sunt pline de calorii și cu puțini nutrienți. Ca să știi că mănânci sănătos include la masă proteine (carne roșie, de pui, ouă, etc.) și legume. Dacă vrei să incluzi mai multe legume, sari peste garniturile ce conțin amidon și dublează porția de vegetale, o modalitate simplă de a reduce caloriile și de a potoli mai repede foamea, având în vedere că fibrele conținute de legume dau senzație mare de sațietate.
Ai grijă ce dulciuri alegi
Deserturile sunt inevitabile de sărbători, iar cele mai multe dintre ele conțin foarte multe calorii. Totuși, nu ar mai fi sărbători dacă am renunța de tot la ele, de aceea este bine să fim selectivi. Consumă porții mici și limitează-te doar la dulciurile de sărbători.
Citește și: Vitamina E uleioasă - 5 efecte uimitoare pentru ten!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.fitbody.ro/metode-simple-prin-care-poti-taia-800-de-calorii-de-la-masa-de-craciun.html