Cartofii dulci au o caracteristică extrem de deosebită de cei albi sau roÈ™ii: un conÈ›inut mare de fibre. Un singur cartof dulce de mărime medie are de două ori mai multe fibre decât unul obiÈ™nuit, aproximativ 7 grame. Datorită acestui aspect, se arde mai lent, deci oferă energie organismului într-un mod eficient È™i de durată.
Secretul celui mai gustos piure de cartofi dulci
Ai nevoie de: 1 kg cartofi dulci, 50 grame unt, 100 ml lapte fierbinte, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Se spală cartofii È™i se fierb în apă cu sare până când intră furculiÈ›a uÈ™or în ei. Apoi se scurg, se curăță de coajă - fierÈ›i în coajă vor fi mai gustoÈ™i - È™i se zdrobesc bine. Se adaugă laptele fierbinte, untul, sarea È™i piperul È™i se amestecă până când au o consistență cremoasă. Piureul trebuie să fie uÈ™or mai lichid decât cel din cartofi normali, pentru că cei dulci absorb mai multă apă în timpul răcirii.
Te-ar putea interesa: Rețetă italiană de risotto cu sparanghel!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.fuchs.ro/reteta/rulada-de-vitel-cu-piure-de-cartofi-dulci-si-sparanghel-la-cuptor/