Macerarea sau maturarea parfumului - metoda prin care acesta îÈ™i intensifică mirosul - este tot mai întâlnită È™i, deÈ™i sună complicat, este chiar simplu de făcut, deci poÈ›i să încerci È™i tu acasă.
De ce se macerează parfumul
Ai probat un parfum în magazin È™i ai decis să È›i-l cumperi È™i tu, însă ai observat că pe tine nu miroase atât de puternic. Asta nu înseamnă că e o problemă cu originalitatea sau calitatea parfumului, ci se datorează faptului că parfumurile proaspăt ieÈ™ite din fabrică au o concentraÈ›ie mare de alcool care poate acoperi aromele propriu-zise.
Cum să faci să intensifici aromele parfumului
Prin macerare parfumul se oxidează, lucru care se întâmplă când alcoolul se evaporă din sticluță. Casele de parfumuri macerează parfumurile pe bază de alcool prin metode controlate, asemănător cu aerarea unei sticle de vin prin decantare.
Cum macerezi parfumul acasă? Deschide sticluÈ›a È™i pompează de 5-10 ori, apăsând duza până jos. Lasă sticluÈ›a, fără capac, într-un loc ferit de lumină È™i umezeală: cel mai bun loc ar fi un dulap pe care să nu îl deschizi prea des. Încet, încet îÈ™i va schimba culoarea, semn că procesul funcÈ›ionează; poÈ›i agita sticluÈ›a pentru a amesteca moleculele de parfum. Lasă-l în dulap pentru 2-4 săptămâni È™i după aceea vei observa diferenÈ›a de miros.
Te-ar putea interesa: Trei băuturi, consumate la scară largă, care îÈ›i afectează tenul!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/parfumul-produsul-cosmetic-care-te-defineste-in-orice-circumstanta--186632.html