Înainte de orice, pentru a evita indigestia de Paște, modestia și moderația ar trebui să fie cuvintele de ordine. Mulți dintre noi facem excese alimentare cu ocazia Sărbătorii Învierii, iar acest lucru poate cauza probleme nu doar pe termen scurt.
Cum evităm indigestia după masa de Paște
Alege alimente de calitate
Nutriționistul fondator al Institutului Cory Holly spune că evaluarea calității alimentelor este foarte importantă atât din punctul de vedere al digestiei, cât și al sănătății în general. Dr. Cory Holly mai spune că fiecare om care vrea să se mențină sănătos trebuie să-și pună următoarea întrebare: „Este această mâncare compatibilă cu ADN-ul uman din punct de vedere biologic și genetic?”
Nu mânca repede
Să mănânci ca și cum cineva îți va lua din farfurie sau altă mâncare nu mai există este extrem de nociv pentru organism. Studiile au arătat că „înfulecarea reduce digestia alimentelor precum și folosirea lor la maximum de către organism și, în același timp, crește simptomele indigestiei și acumularea kilogramelor în plus”. Astfel, este indicat să pui mai puțină mâncare în farfurie și să mesteci încet, vei vedea că te vei sătura.
Citește și: Rețetă de garnitură delicioasă pentru friptura de miel!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.doctorulzilei.ro/mihaela-bilic-secretul-pentru-o-masa-de-paste-reusita-reguli-simple-pentru-un-meniu-perfect/