Marți a fost adoptată în Parlament legea care prevede creșterea impozitelor pe locuințe, mașini, câștigurile de ...
Un medic cunoscut atrage atenția că spitalele din țara noastră testează prea puțin în vederea depistării HIV, ia...
Anunț de angajare: Manichiurist / Tehnician Unghii Fabrica de Unghii by Andreea Behruz, un salon de manichiură exclus...
Se angajează Lucrător comercial/ Casier Shop&Go
Mușcatele au nevoie de o îngrijire ceva mai specială pentru a rezista cât mai bine pe timpul iernii.
Există alimente care reduc sau anulează eficacitatea medicamentelor, dar care pot duce și la reacții toxice.
Aceste fructe, supranumite „aurul negru”, au beneficii extraordinare asupra funcției cognitive; îmbunătățesc memoria, atenția și capacitatea de reacție a creierului. Studiile au arătat că, dacă sunt consumate zilnic, în cantități moderate, aduc beneficii întregului organism.
Datorită compușilor pe care îi conțin, în special a antocianinelor (antioxidanți puternici), dar și a vitaminelor și fibrelor, afinele reduc inflamația, susțin sănătatea vaselor de sânge, mențin stabil nivelul glicemiei și contribuie la buna funcționare a creierului.
Un studiu realizat la King`s College London, pentru o perioadă de 12 săptămâni doar, a arătat că voluntarii care au consumat zilnic pulbere de afine sălbatice, aproximativ 178 grame de afine întregi, au prezentat îmbunătățiri semnificative ale memoriei, reacției și atenției, dar și scăderea tensiunii arteriale.
Și la University of North Carolina s-a efectuat un studiu despre consumul de afine în rândul persoanelor cu ușor declin cognitiv. Rezultatele au arătat că persoanele (în speciale cele cu vârsta între 70-74 de ani) care au consumat zilnic pulbere de afine, au prezentat o viteză mai mare de procesare a informațiilor. Cu ajutorul IRM-ului (imagistică prin rezonanță magnetică) s-a stabilit că activitatea cerebrală era mai intensă în zonele asociate funcțiilor cognitive.
Antioxidanții din afine reduc inflamația și stresul oxidativ, factorii asociați cel mai mult cu declinul cognitiv, iar faptul că îmbunătățesc dilatarea vaselor sangvine mediate de flux, ajută la o circulație mai bună și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Te-ar putea interesa: Sfaturi pentru a avea un păr drept, sănătos și strălucitor!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://viataverdeviu.ro/alimente-benefice-creier?srsltid=AfmBOopY6TRJLJvgVHnCFsF78CL96HDDyqU7AlkoHETTSo3pwf9h12cu