Condimentele nu doar dau un gust deosebit mâncărurilor, ci sunt și foarte sănătoase, având o mulțime de beneficii pentru organism. Încă din cele mai vechi timpuri, condimentele erau folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie:
1. Scorțișoara - se poate folosi în prăjituri, în shake-uri, milkshake-uri, în ceaiuri și cafea. Are un gust deosebit și te poate scăpa de candidoză, poate menține glicemia în limite normale, poate combate cancerul de colon și stimula funcțiile sistemului nervos central.
2. Cuișoarele - folosite deseori pentru a aroma vinul fiert, dar și pentru a da gust unor rețete sărate sau dulci, cuișoarele sunt o încântare pentru papilele gustative. În trecut însă, erau folosite mai des în medicină decât în bucătărie. Cuișoarele sunt antioxidante și antiinflamatoare; spre exemplu pot fi folosite în durerile de dinți.
3. Chimenul - folosit pentru îmbogățirea gustului pâinii sau covrigilor, dar și în preparate grele precum friptură, paste, brânză, etc. Chimenul conține fier, susține digestia și protejează împotriva anumitor timpuri de cancer.
4. Turmeric - dă un gust minunat mâncărurilor pe bază de pește, orez, legume, supelor sau sosurilor. Se poate folosi și la aromarea legumelor conservate. Turmericul previne cancerul, inhibă creșterea și metastazarea celulelor neoplazice.
Citește și: Dieta cu ouă fierte: ce poți mânca și ce nu ai voie!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.opiniatimisoarei.ro/aceste-condimente-te-feresc-de-cancer-obisnuiesti-sa-le-consumi/06/11/2016