Chiar dacă ești la un restaurant elegant, sau la un prânz relaxat cu prietenii, ori chiar acasă, este bine să ții cont de codul bunelor maniere pentru ca practicile lui să îți rămână întipărite indiferent de locul în care te afli.
Potrivit Codului Bunelor Maniere, există câteva preparate și alimente ce se pot consuma cu mâna fără să se considere a fi lipsă de eleganță, iată care sunt:
Pizza - pe primul loc, pentru că este cel mai popular preparat care se poate mânca astfel, având în vedere că feliile sunt tăiate anterior. Dacă, totuși, este prea încărcată și blatul prea subțire, atunci tacâmurile sunt o alegere sigură.
Burgerii - de regulă sunt serviți în hârtie cerată pentru a se consuma cu mâna. Dar la restaurantele elegante vin pe farfurie, neîmpachetați, iar atunci este cazul să fie mâncați cu furculița.
Pulpele de pui - eticheta permite consumul acestora cu mâna, deși mulți oameni folosesc furculița.
Coastele de porc sau miel - din cauza structurii lor, este greu să le tai cu furculița, astfel că se permite să fie mâncate cu mâna.
Sparanghelul - atunci când sunt gătite să fie crocante și să nu aibă sos, se pot mânca fără probleme cu mâna.
Alte preparate ce se pot consuma cu mâna: shaorma, tacos sau alte preparate rulate în lipii, feliile prăjite de bacon, pâinea și chiflele, știuleții de porumb, cartofii prăjiți, aperitivele, sandviciurile, fructele.
Te-ar putea interesa: Alimente pe care NU trebuie să le ții niciodată în congelator!
Sursa foto: https://catine.ro/ce-spune-despre-tine-felul-in-care-mananci-tipul-de-personalitate-pe-care-il-ai-104247.html