Cod înfășurat în pancetta și cartofi aromați cu lămâie
Folosește ierburi aromate proaspete pentru a da un nou gust peștelui pregătit la cuptor.
Ingrediente
300g de cartofi noi
100g de fasole verde
1 mână de măsline kalamata
coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 fileuri de cod
4 felii de pancetta sau bacon afumat feliat subțire
câteva fire de tarhon, doar frunzele
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se așază cartofii într-o cratiță cu apă și se fierb 10-12 minute, până se înmoaie. Se adaugă fasolea în ultimele două-trei minute. Se scurg bine și se taie cartofii pe jumătate. Se răstoarnă într-o tavă încăpătoare și se combină cu măslinele, coaja rasă de lămâie și uleiul. Se asezonează bine.
2. Se asezonează peștele și se înfășoară în pancetta sau bacon. Se așază peste cartofi. Se dă la cuptor 10-12 minute, până se pătrunde, apoi se adaugă un strop de zeamă de lămâie și tarhonul.
3. V.N. per porție: 521 kilocalorii, 46g proteine, 25g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 26g carbohidrați, 5g fibre, 3g zahăr, 1,6g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro