Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Coaste de porc lipicioase și sos de chives

 

     Mai întâi să le coci încet, ca să fie cu adevărat fragede, apoi să le acoperi cu un sos irezistibil, dulce și lipicios

Ingrediente

2 șiruri coaste de porc
2 cutii de cola
2 lingurițe semințe de susan (opțional)
Pentru sos
8 linguri de ketchup
8 linguri de zahăr
2 linguri sos de soia
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri sos dulce de chilli
1 linguriță de boia
Pentru sosul de chives
300ml de smântână
2 linguri de maioneză 
1 legătură mică de chives, tocată
6 fire de ceapă verde, feliate

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3 și se pun coastele într-o tavă. Se toarnă peste ele cola și suficientă apă cât să le acopere complet. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor două-trei ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.

2. ntre timp, se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic și se dau în clocot două minute, amestecând încontinuu.

3. Când coastele sunt gata, se scot cu grijă din tavă. Se toarnă într-un vas lichidul rămas și se șterge bine tava cu un prosop de hârtie. Se pun coastele înapoi în tavă și se stropesc cu sosul lipicios. Se acoperă și se lasă la frigider să se marineze cel puțin o oră (deși indicat este să stea 24 de ore). În acest punct coastele pot fi congelate.

4. Se amestecă ingredientele pentru sosul de chives și se lasă la frigider.

5. Se încinge grătarul și se așteaptă să se formeze jarul sau se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se așază coastele pe grătar și se frig 20 de minute, întorcându-le din când în când. Se ung ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase și crocante, se porționează și se servesc. Se presară cu semințe de susan (după preferință) și se așază alături de sosul de chives.

6. V.N. per porție: 450 kilocalorii, 25g proteine, 37g carbohidrați, 23g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 0g fibre, 35g zahăr, 2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0