Ciocănele de pui învelite în bacon
Copiii adoră copănelele de pui! Dacă pregătești rețeta pentru ei, omite baconul.
Ingrediente
zeama de la 1 lămâie, plus felii pentru servit
2 căței de usturoi, zdrobiți
12 ciocănele de pui
12 felii de bacon afumat
pâine crocantă, pentru servire
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă zeama de lămâie cu usturoiul și se asezonează. Se înțeapă carnea de câteva ori cu un cuțit ascuțit, apoi se stropește cu zeama de lămâie aromată cu usturoi. Se înfășoară fiecare ciocănel într-o felie de bacon, după care se așază într-o tavă. Se stropesc cu restul de zeamă de lămâie.
2. Se dau la cuptor 45-50 de minute, până carnea se pătrunde și baconul devine crocant. Dacă vrei ca baconul să fie foarte crocant, se lasă câteva minute sub grillul încins.
3. Se servesc calde sau reci, iar restul de ciocănele se țin la frigider într-un recipient etanș. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se servesc cu pâine crocantă, după preferință.
4. V.N. per porție: 286 kilocalorii, 34g proteine, 0g carbohidrați, 17g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 0g fibre, 0g grăsimi, 1,45g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro