Dacă pe timpul iernii sistemul imunitar este mai scăzut, ține cont de sfaturile nutriționiștilor pentru a avea o sănătate de fier.
1. Pune usturoi în mâncare
Alimentele nu trebuie să fie scumpe pentru a putea fi clasificate drept superalimente, usturoiul este cel mai bun exemplu. Acesta este un antibiotic natural cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, iar ingredientele sale se eliberează cel mai bine atunci când el este zdrobit.
2. Asigură-te că sistemul digestiv este sănătos
Cea mai mare parte a sistemului imunitar se bazează pe sistemul digestiv (70-80%), de aceea nutriționiștii recomandă să creștem nivelul de „bacterii prietenoase” cu un supliment probiotic. Se mai poate consuma varza, misto, tempeh, iaurturi naturale, brânzeturi naturale, etc.
3. Consumă ceai de ghimbir
Această rădăcină are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Ceaiul de ghimbir este ideal atunci când apar primele simptome ale răcelii deoarece încălzește organismul, promovează transpirația și astfel toxinele sunt eliminate din corp.
4. Consumă alimente care conțin vitamina D
Vitamina D este produsă în mod natural de corp ca răspuns la razele soarelui, dar iarna multe persoane au deficit de această vitamină. Vitamina D se regăsește în peștele uleios (somon, macrou sau sardine), în ouă și cereale.
5. Fă exerciții regulat
Un sistem imunitar puternic se menține și cu ajutorul sportului. Este foarte important ca cel puțin 10-20 de minute pe zi să le alocăm exercițiilor fizice moderate.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://jurnaluldeilfov.ro/sfaturi-pentru-o-sanatate-de-fier-timpul-iernii/