Ciupercile sunt din ce în ce mai populare în bucătăria românească deoarece dau un gust aparte preparatelor și, în același timp, sunt bune în curele de slăbire. Ele nu conțin zaharuri sau grăsimi și sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Ciupercile pot înlocui carnea cu ușurință, iar printre vitaminele și minerale esențiale organismului nostru, pe care le conțin, se numără: potasiu, fier, cupru, acid folic, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitaminele C și D. Iată ce beneficii aduce consumul de ciuperci:
1. Previne bolile cardiace și accidentele vasculare - ciupercile, în special cele mici, numite urechi de lemn, sunt recunoscute pentru faptul că previn apariția bolilor de inimă și a accidentelor vasculare. Ciupercile mai au și efecte anti-tumorale.
2. Împiedică apariția cancerului mamar - potrivit unor studii realizate de specialiști, s-a demonstrat că femeile care au consumat regulat ciuperci au cu 64% mai multe șanse să nu dezvolte această afecțiune.
3. Previne apariția cancerului de vezică - ciupercile pot preveni apariția bolilor la nivelul vezicii urinare datorită conținutului ridicat de seleniu, un mineral care, potrivit studiilor, luptă împotriva cancerului.
4. Sursă de antioxidanți - ciupercile au un conținut ridicat de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.
5. Întărește imunitatea - consumul de ciuperci, datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conțin, ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, acest aliment este o sursă bogată de proteine care ajută la repararea țesuturilor corpului.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://doftoria.ro/tratamente-cu-ciuperci/