Mâncarea picantă are și ea beneficii pentru organism. Deși nu este sănătos să mâncăm foarte des alimente sau preparate iuți, din când în când este recomandat să adăugăm în dieta noastră și ceva picant. Iată cinci beneficii ale alimentelor picante:
1. Îmbunătățesc circulația sanguină: alimentele și preparatele picante sunt bogate în vitaminele A și C, care ajută la întărirea pereților vaselor de sânge.
2. Proprietăți anticancerigene: ardeiul iute, dar și curry scad riscul apariției cancerului. Capsaicina conținută de acestea încetinește înmulțirea celulelor canceroase, ba chiar le face să dispară și fără să le afecteze pe cele sănătoase.
3. Ajută la răceală și gripă: compușii din alimentele picante fac corpul să transpire, iar în acest fel elimină toxinele. Totodată, ajută la desfundarea nasului și la reducerea simptomelor sinuzitei.
4. Îmbunătățesc digestia: alimentele picante cresc secreția acidului hidrocloric din stomac, iar capsaicina ucide bacteriile periculoase din tractul digestiv.
5. Ajută la pierderea în greutate: în special ardeiul iute, accelerează metabolismul, prin urmare organismul arde mai repede caloriile.
Te-ar putea interesa: Amidonul alimentar: Cum să-l folosești în rutina de frumusețe!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://ea.md/mancarea-picanta-benefica-sau-daunatoare-pentru-organism/