Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
INGRIJIREA TENULUI
Adaugat: 22 Octombrie 2015    Actualizat: 22 Octombrie 2015

Cele mai eficiente masti antirid naturale

 

         Ai peste 25 de ani? A venit vremea sa acorzi o mai mare atentie tenului, deoarece o data cu trecerea anilor incep sa apara liniile fine si ridurile. Ti-am pregatit cele mai eficiente masti antirid pe care le poti prepara acasa, cu ingrediente naturale.
         Exista doi factori principali care duc la aparitia ridurilor: cei ereditari si cei de mediu. Procesul natural de imbatranire si factorul genetic nu pot fi influentati prea mult, insa poti sa actionezi asupra celorlalte cauze.
         Poluarea, expunerea la soare si stresul pot duce la imbatranirea prematura a pielii. Cremele antirid sunt folosite pentru reducerea aparitiei ridurilor insa ele au o eficacitate mai mare atunci cand sunt combinate periodic cu masti antirid.
         Iata cele sase masti antirid care te vor ajuta sa stergi semnele imbatranirii!

         Masca antirid cu banana, smantana si fulgi de ovaz
         Bananele sunt unele dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional, deoarece contin cantitati mari de magneziu, potasiu, fier, zinc, iod si vitamine A, B (acid folic), E si F. Aceste masti antirid pe baza de banane exista inca din cele mai vechi timpuri, fiind foarte hranitoare pentru piele.
         In urmatoarea reteta bananele sunt amestecate cu smantana dulce (folosita inca din Antichitate pentru prevenirea ridurilor) si mierea ecologica, inca doua produse bogate in substante nutritive si necesare pentru o ingijire corecta a pielii.
         Ingrediente: o banana de dimensiune mica, doua linguri de smantana dulce proaspata (din care se face frisca), o lingura de miere ecologica, o lingura de fulgi de ovaz, apa minerala, hidrosol de trandafir (optional).
         Mod de preparare: Zdrobeste banana cu dosul unei furculite si adauga smantana, mierea si fulgii de ovaz macinati fin. Amesteca bine ingredientele, pana se omogenizeaza. Pasta trebuie sa aiba consistenta unui iaurt subtire. Pune mai multa smantana sau fulgi de ovaz, pana ajungi la calitatea dorita.
         Aplica masca antirid pe fata curata, inclusiv pe zona din jurul ochilor si pe gat si lasa-o sa actioneze aproximativ 30 de minute. Apoi toarna apa minerala sau plata pe cateva dischete demachiante si inmoaie-le in putin hidrosol de trandafir. Sterge-te si lasa fata sa se usuce in mod natural.
         Aceasta procedura faciala face parte din retetele de masti antirid cu efect de hranire intensiva a pielii si este potrivita pentru tenul uscat, matur. Foloseste masca faciala de trei ori pe saptamana.
         Nota despre hidrosoli: Cunoscuti si sub numele de ape florale, hidrosolii sunt un produs secundar obtinut in timpul extragerii de ulei esential prin distilarea cu aburi a plantelor. Hidrosolii au proprietati asemanatoare cu cele ale uleiurilor esentiale, sub o forma mai putin concentrata, si sunt imbogatiti cu diverse ingrediente active, solubile in apa. Hidrosolii sunt potriviti pentru tonifierea, hidratarea si reechilibrarea PH-ului pielii, astfel incat sunt adesea recomandati ca lotiuni tonice dupa demachiere sau dupa aplicarea unor masti hranitoare.

         Masca antirid cu unt, fulgi de ovaz si uleiuri
         Untul natural catifeleaza si pastreaza elasticitatea tenului, iar fulgii de ovaz elimina celulele moarte cu blandete si ajuta la regenerare. Uleiul de masline contine substante care intineresc pielea, hidrateaza si ajuta la indepartarea impuritatilor. Acidul linoleic si acizii grasi prezenti in uleiul de migdale iti hidrateaza tenul si il fac sa radieze.
         Ingrediente: o jumatate de cana de unt natural, doua linguri de fulgi de ovaz macinati fin, o lingura de ulei de masline extravirgin, o lingurita de ulei de migdale.
         Mod de preparare: Incalzeste untul si fulgii de ovaz intr-o oala, pana acestia din urma se inmoaie si apoi toarna uleiul de masline si de migdale. Pune vasul la racit timp de 5-10 minute, dar ai grija sa nu se solidifice prea tare.
         Aplica pasta cu varful degetelor pe fata curata si pe gat, astfel incat sa eviti zona din jurul ochilor si buzele. Relaxeaza-te si lasa masca antirid sa actioneze timp de 25-30 de minute. Clateste fata cu apa rece (evita sapunul) si sterge-te prin tamponare, cu un prosop curat. Aplica la sfarsitul tratamentului o lotiune tonica si o crema hidratanta.

         Masca antirid cu alge marine, miere si portocala
         Mastile antirid pe baza de alge marine remineralizeaza si ajuta la hidratarea tenului. Vitamina C din sucul de portocale creste productia de colagen, o substanta care pastreaza supletea pielii.
         Ingrediente: doua linguri de pudra de varec (obtinuta din alge brune marine), o lingura de miere ecologica inchisa la culoare, o lingurita de suc de portocale proaspat si un albus de ou.
         Mod de preparare: Combina intr-un bol pudra de alge, mierea, sucul de portocale si albusul de ou, pana obtii o pasta cremoasa.
         Intinde uniform pe fata curata aceasta masca antirid si lasa-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Clateste cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.

         Masca antirid cu salata verde, argila, menta si miere
         Argila este o sursa bogata de calciu, magneziu, fier si potasiu si are proprietati antibacteriene si cicatrizante. Aceste masti antirid pe baza de argila previn ridurile si le diminueaza pe cele existente. Salata verde contine luteina, un carotenoid care incetineste procesul de imbatranire a pielii, mentine elasticitatea acesteia si intarzie aparitia ridurilor. Menta stimuleaza circulatia si uniformizeaza nuanta tenului.
         Ingrediente: argila alba, cinci frunze de salata verde proaspata (laptuca), o lingurita de miere organica inchisa la culoare, o lingura de frunze de menta tocate fin, apa proaspata.
         Mod de preparare: Zdrobeste bine frunzele de salata verde si stoarce sucul intr-un pahar (filtreaza sucul obtinut printr-un tifon). Adauga mierea, frunzele tocate de menta si lasa ingredientele deoparte cateva minute. Ia o cantitate suficienta de argila alba pentru masca antirid si amesteca-o cu sucul anterior, pana obtii o pasta vascoasa. Adauga apa proaspata sau apa de trandafiri daca este necesar.
         Aplica masca antirid pe fata si pe gat si lasa-o sa actioneze circa 20 de minute. Clateste-te cu apa calduta, sterge-te usor cu un prosop curat si aplica o crema hidratanta.

         Masca antirid cu vin rosu
         Vinul rosu are si alte beneficii in afara de cele pentru sanatatea inimii. Resveratrolul, un antioxidant aflat in vinul rosu, este eficient in lupta impotriva aparitiei ridurilor. Urmatoarea masca antirid este foarte folosita in California si combina vinul rosu cu mierea, un ingredient care reduce petele si roseata, si iaurtul, un hidratant eficient.
         Ingrediente: o cana de iaurt, doua linguri de miere, cinci lingurite de vin rosu.
         Mod de preparare: Pune iaurtul intr-un bol si apoi adauga mierea si vinul rosu. Amesteca ingredientele bine.
         Intinde uniform pasta pe fata, lasa ingredientele sa actioneze timp de 10 minute si clateste tenul cu apa calduta.

         Masca antirid cu tataneasa, trandafir, musetel si argila
         Tataneasa este o planta ce infloreste vara si reda pielii fermitatea si elasticitatea prin echilibrarea cantitatii de sebum. De asemenea, tataneasa mentine prospetimea tenului. Musetelul contine alfabisalobol, un compus chimic ce reduce ridurile prin accelerarea procesului de reinnoire a pielii, si are un efect calmant si antiinflamator.
         Ingrediente: un albus de ou, o lingura de tataneasa uscata, o lingura de petale de trandafiri tocate fin, o lingurita de flori de musetel uscate si zdrobite, doua linguri de argila alba.
         Mod de preparare: Amesteca intr-un bol tataneasa si musetelul si toarna putina apa fiarta peste ele. Dupa ce se raceste compozitia, adauga o cantitate suficienta de argila alba, albusul de ou, petalele de trandafiri si rozmarinul. Amesteca bine ingredientele, pana devin o pasta consistenta.
         Aplica masca antirid pe fata si relazeaza-te in urmatoarele 20-25 de minute. La sfarsitul tratamentului clateste tenul cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.
         Efectul acestor masti antirid se va vedea inca de la primele utilizari. Dupa aplicare tratamentelor vei avea un ten catifelat, ferm si luminos, iar ridurile se vor estompa vizibil.


Sursa foto: http://www.femeiastie.ro/upload/article/cover/cauze-acnee-tratament.jpg​


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0