Combinate în ceai, scorțișoara și foile de dafin ajută foarte mult la pierderea în greutate. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, aceste ingrediente au proprietăți antiseptice, efect diuretic și digestiv. Consumat după masă, un astfel de ceai previne gazele, aciditatea, infecțiile urinare și îmbunătățește sistemul digestiv.
Ceaiul de scorțișoară și foi de dafin conține vitamina A, C, complexul B, niacina, riboflavina, piridoxina, acid pantoteic și acid folic. De asemenea, este o sursă bogată de minerale precum calciu, potasiu, mangan, magneziu, cupru, fier, seleniu și zinc. Acest ceai ajută la reglarea metabolismului, la eliminarea toxinelor și la reducerea acidului uric din organism. Mai mult, îmbunătățește circulația sângelui, are grijă de sănătatea ficatului și arde grăsimile.
Cum prepari un ceai de scorțișoară și foi de dafin?
Se pune 1 litru de apă la fiert, iar după ce a dat în clocot se adaugă o linguriță de scorțișoară și 6 frunze de dafin. Se mai lasă pe foc 4 minute după care se dă deoparte. Se poate îndulci cu o linguriță de miere.
Se consumă o cană, dimineața pe stomacul gol, apoi se mai bea câte o cană după masă. Pentru a vedea efectele acestui ceai se recomandă consumul său de 2-3 ori pe săptămână.
Citește și: Mituri despre periuța de dinți!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2019/december/health-benefits-of-tea