Cimbrul nu se folosește doar pentru a da un gust deosebit mâncărurilor, ci și pentru a-l face ceai. Această plantă aromată are o mulțime de proprietăți, unele antibiotice, și se recomandă în tratarea mai multor afecțiuni.
Cum se prepară ceaiul de cimbru
Se pun 250 de mililitri de apă la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă o lingură de frunze de cimbru. Se lasă la fiert 5-10 minute, după care se infuzează alte 10. Se strecoară și se consumă fie simplu, fie cu puțină miere și zeamă de lămâie.
Beneficiile ceaiului de cimbru
Dezinfectant natural - reduce inflamațiile, aftele sau ulcerațiile bucale, dai și dezinfectează.
Calmează problemele respiratorii - ceaiul de cimbru are proprietăți bronhodilatatoare și poate trata mai multe afecțiuni, de la bronșită la astm.
Previne indigestia - este soluția naturală pentru a preveni senzația de balonare sau prea plin după masă. Ceaiul de cimbru elimină mucusul din intestin și combate balonarea și flatulența.
Scade tensiunea - ceaiul de cimbru contribuie la îmbunătățirea sănătății venelor și arterelor, dar și la reglarea tensiunii. Folosit ca și condiment, cimbrul poate înlocui sarea și astfel se previne retenția de apă.
Întărește imunitatea - bogat în vitaminele A și C, ceaiul de cimbru ajută imunitatea slăbită.
Contraindicații și atenționări
Consumat în doze mari poate produce delir și greață, dar și alergii. De asemenea, femeile însărcinate nu trebuie să folosească ceai de cimbru deoarece poate crește riscul de avort.
Te-ar putea interesa: Top 10 alimente bogate în proteine care vor crește masa musculară!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://dozadesanatate.ro/care-sunt-beneficiile-ceaiului-de-cimbru/