PoÈ›i să obÈ›ii o friptură delicioasă, dacă foloseÈ™ti o marinadă corespunzătoare. Rolul acesteia este de a frăgezi carnea È™i de a oferi savoare. Trebuie însă să ai grijă cum tai carnea, ca È™i grosime È™i să ai în vedere cu ce o serveÈ™ti, ca să È™tii ce anume pui în marinadă.
Carnea se marinează din mai multe motive, în principal pentru că dă un gust mi bun È™i o textură deosebită. Spre exemplu, poÈ›i opta pentru o combinaÈ›ie de vin roÈ™u, sos de soia, ulei de măsline, usturoi proaspăt, ceapă albă, rozmarin, sare È™i piper. Amesteci toate ingredientele într-un bol, pisezi usturoiul È™i ceapa o tai julienne.
După prepararea marinadei, pune carnea porÈ›ionată într-o pungă resigilabilă, adaugă marinada È™i lasă la frigider, dar nu mai mult de 2 ore. Dacă trece mai mult timp, friptura îÈ™i poate pierde gustul natural. PoÈ›i să o prepari fie la cuptor, fie pe grătar.
Te-ar putea interesa: 4 alimente care vor contribui la frumusețea tenului!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.kfetele.ro/cea-mai-buna-marinada-pentru-carnea-de-miel-face-minuni-la-friptura-16908034