Variațiile nefirești de temperatură din ultima perioadă ne pot face să ne îmbolnăvim de răceală, gripă sau viroze respiratorii. O alimentație corespunzătoare atunci când suntem răciți ne va ajuta să trecem mai ușor și mai repede peste simptomele neplăcute. Iată ce putem consuma:
1. Supa de pasăre - crește hidratarea și decongestionează pasajele nazale. Este cel mai indicat lichid fierbinte și datorită faptului că este plin de vitamine și minerale.
2. Citrice - vitamina C conținută de citrice ne va ajuta să ne simțim mai bine și să scăpăm mai repede de starea neplăcută de boală. Mizează pe portocale, lămâi, lime, grepfruit, toate gustoase și mai ales sănătoase.
3. Alimente ce conțin capsaicină - ardeii iuți. Această substanță are rol în drenarea pasajelor nazale și echilibrează presiunea sângelui la nivelul capului, zonă care în răceală sau gripă se simte „înfundată”.
4. Alimente ce conțin quercitină - merele, broccoli, kale, afine, merișoare, ceaiul verde și ceapa roșie. Quercitina este un antioxidant puternic ce va ajuta în lupta cu simptomele alergice, reducând inflamația. Potrivit studiilor, aceasta este, pe lângă antioxidantă, și antihistaminică, antiinflamatoare și se recomandă în dureri articulare sau musculare din timpul gripei.
5. Alimente cu probiotice - rol important în menținerea sănătății florei intestinale, implicit a sistemului imunitar. Potrivit unor studii, chiar și suplimentele cu probiotice pot reduce manifestările gripei și răcelii cu 2-3 zile. Cele mai de calitate probiotice naturale se regăsesc în: varza murată, castraveții murați, iaurt, kefir, lapte bătut și ciocolata neagră.
Citește și: Cinci beneficii ale tratamentelor faciale profesionale!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://foodstory.ro/nutritie/mese-pentru-sanatate-ce-sa-nu-mananci-cand-esti-racit