Despre ciorbe și supe se spune, spre exemplu, că trebuie să fie consumate zilnic pentru o viață sănătoasă. Explicația din spatele mitului este simplă: aceste preparate sunt benefice pentru tranzitul intestinal și au rolul de a pregăti tubul digestiv pentru alte alimente, dar nu este obligatoriu să fie consumate zilnic.
De regulă, ciorbele sau supele pot fi consumate în orice moment al zilei, datorită conÈ›inutul lor de rădăcinoase, verdeÈ›uri sau leguminoase, ele au un aport caloric scăzut È™i sunt ideale chiar È™i în curele de slăbire. Atunci când în ciorbă se regăseÈ™te carne, peÈ™te sau zdrenÈ›e de ou, aportul caloric creÈ™te uÈ™or, dar aceasta rămâne o opÈ›iune bună pentru cină. Nu este È™i cazul ciorbelor sau supelor în care se adaugă cartofi, paste făinoase, orez sau găluÈ™te din griÈ™, surse glucidice importante care fac din preparat o alegere bună pentru prânz.
Ciorbele È™i supele sunt însă aliaÈ›ii sănătății din cauza faptului că au în compoziÈ›ie atât carne, cât È™i legume È™i zarzavaturi. Dacă se consumă constant, acestea vor oferi organismului nutrienÈ›ii necesari, fără aport mare de grăsime (în special ciorbele sau supele de pui care ajută la slăbit). Nu este cazul cirobei de burtă, în general al supelor sau ciorbelor care conÈ›in mult ou È™i smântână, acestea nu sunt bune pentru siluetă.
Curiozități despre ciorbe și supe:
Citește și: Ce să NU porți niciodată la birou!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.realitatea.net/stiri/actual/cele-mai-bune-4-ciorbe-tamaduitoare-pentru-iarna-numarul-3-e-o-adevarata-minune_5dcc9246406af85273d52653