Despre ciorbe și supe se spune, spre exemplu, că trebuie să fie consumate zilnic pentru o viață sănătoasă. Explicația din spatele mitului este simplă: aceste preparate sunt benefice pentru tranzitul intestinal și au rolul de a pregăti tubul digestiv pentru alte alimente, dar nu este obligatoriu să fie consumate zilnic.
De regulă, ciorbele sau supele pot fi consumate în orice moment al zilei, datorită conținutul lor de rădăcinoase, verdețuri sau leguminoase, ele au un aport caloric scăzut și sunt ideale chiar și în curele de slăbire. Atunci când în ciorbă se regăsește carne, pește sau zdrențe de ou, aportul caloric crește ușor, dar aceasta rămâne o opțiune bună pentru cină. Nu este și cazul ciorbelor sau supelor în care se adaugă cartofi, paste făinoase, orez sau găluște din griș, surse glucidice importante care fac din preparat o alegere bună pentru prânz.
Ciorbele și supele sunt însă aliații sănătății din cauza faptului că au în compoziție atât carne, cât și legume și zarzavaturi. Dacă se consumă constant, acestea vor oferi organismului nutrienții necesari, fără aport mare de grăsime (în special ciorbele sau supele de pui care ajută la slăbit). Nu este cazul cirobei de burtă, în general al supelor sau ciorbelor care conțin mult ou și smântână, acestea nu sunt bune pentru siluetă.
Curiozități despre ciorbe și supe:
Citește și: Ce să NU porți niciodată la birou!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.realitatea.net/stiri/actual/cele-mai-bune-4-ciorbe-tamaduitoare-pentru-iarna-numarul-3-e-o-adevarata-minune_5dcc9246406af85273d52653