Ceaiul este aproape singura băutură ce poate fi consumată oricând și care aduce numeroase beneficii organismului nostru. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să știi care sunt proprietățile celor mai populare trei ceaiuri.
Ceaiul verde
Se obține din planta Camelia Sinensis, mai exact din frunzele neoxidate ale plantei, prin urmare conține o cantitate mare de polifenoli, antioxidanți cu multe beneficii pentru organism. Ceaiul verde reglează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, capacitatea de memorie, atenția și viteza de reacție. Acest tip de ceai nu trebuie consumat pe stomacul gol deoarece crește aciditatea, ci între mese.
Ceaiul negru
Este de foarte multe ori preferat în locul cafelei pentru conținutul mare de cofeină. Are mai puțini anioxidanți decât ceaiul verde, dar este mai bogat în vitamine și minerale precum potasiul, iodul, fosforul, fulorul, vitamina C și complexul de vitamine B. Persoanele care consumă ceai negru regulat sunt mai puțin predispuse la afecțiuni cardiovasculare, la cancer de prostată sau ovarian. În schimb, consumul excesiv provoacă stări de insomnie și creșterea acidității gastrice.
Ceaiul de fructe
Are o aromă foarte plăcută, cu efecte terapeutice pe măsură. Ceaiul de fructe poate ține răceala și gripa la distanță, dacă este băut zilnic. Datorită conținutului mare de zaharuri și vitamine, această băutură oferă energie organismului. Ceaiul de fructe de pădure, spre exemplu, este recomandat pentru detoxifierea organismului deoarece conține anumite substanțe care colectează toxinele și colesterolul.
Citește și: Sfaturi de îngrijire a mâinilor dezinfectate frecvent!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.secom.ro/articles/ceaiul-negru-istorie-tipuri-si-arome-proprietati-si-beneficii