Cartofi indieni picanţi
Foarte sănătos; Este o sursă bună de fier, calciu şi vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic
Ingrediente
4 cartofi dulci, tăiaţi în felii groase
1 ardei iute roşu, tocat fin
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe seminţe de chimion
1 lingură de garam masala
1 ceapă roşie, feliată subţire
sucul de la 1 lime
2 linguriţe de zahăr
6-9 lipii sau tortillas
150ml de iaurt
1 legătură mare de coriandru
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Cartofii se amestecă bine cu ardeiul iute, o lingură de ulei, seminţele de chimion, garam masala, sare şi piper din abundenţă; se aşază pe o tavă. Se coc 25-35 de minute (se întorc pe partea cealaltă la jumătatea timpului), până devin fragezi şi aurii.
2. Între timp, se prăjeşte ceapa în uleiul rămas, pentru câteva minute până ce devine parţial moale, se adaugă amestecând în acelaşi timp sucul de lime şi zahărul, sare şi piper, apoi se închide focul.
3. Se încălzesc lipiile urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se adaugă vreo două felii de cartof pe fiecare, peste care se împrăştie ceapă, iaurt şi o mână de frunze de coriandru. Se rulează şi se mănâncă.
4. V.N. per porţie: 445 kilocalorii, 13g proteine, 68g carbohidraţi, 15g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 4g fibre, 20g zahăr, 0,81g sare
Sursa foto: goodfood.ro