Ceaiul negru (Camellia Sinesis) are o mulțime de beneficii pentru corp și minte. Cei care vor să renunțe la cafea, însă nu se pot lipsi de doza de energie de dimineață, pot apela la ceaiul negru; acesta trebuie consumat fără îndulcitori pentru a nu-i diminua proprietățile. Iată câteva dintre calitățile sale:
Menține sănătatea cavității bucale
Potrivit unor studii, ceaiul negru împiedică formarea plăcii bacteriene și inhibă apariția bacteriilor din interiorul cavității bucale. Placa bacteriană contribuie la apriția respirației urât mirositoare, dar și a altor afecțiuni mai grave. Datorită polifenolilor pe care îi conține, ceaiul negru omoară bacteriile și enzimele din resturile alimentare ce rămân printre dinți.
Reduce riscul accidentului cerebral
Dacă se consumă mai mult de trei căni de ceai negru pe săptămână, riscul de accident vascular este redus cu 21%. Consumul de ceai negru previne și apariția cauzelor accidentului vascular; tensiunea arterială sistolică este ținută sub control.
Excelent antioxidant
Polifenolii din ceaiul negru au rol antioxidant, aceștia împiedică efectele nocive ale consumului de țigări și ale altor substanțe toxice asupra organismului. Antioxidanții din ceaiul negru sunt diferiți de cei din fructe și legume, de acceea au un rol aparte în protecția organismului.
Oferă energie
Spre deosebire de alte alimente cu un conținut ridicat de cofeină, ceaiul negru are un procent mult mai scăzut și poate fi folosit cu încredere. Consumul de ceai negru sporește fluxul de sânge către creier, fără a suprasolicita inima. De asemenea, acest ceai îmbunătățește activitatea rinichilor, a inimii și a sistemului respirator.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://doftoria.ro/ceai-negru/