Adaugat:
19 Octombrie 2017
Actualizat:
19 Octombrie 2017
Budinca de gris
Se prepara un gris cu lapte.
Procedeul este urmatorul:
- Se pune 1 litru de lapte la fiert cu ½ baton de vanilie si putina sare. Cand laptele clocoteste, se adauga in ploaie 6 linguri de gris, amestecandu-se continuu. Se fierbe pe foc pana se ingroasa. Se adauga 1 pahar de zahar, se amesteca, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Se amesteca grisul cu 6 galbenusuri puse pe rand, 50 g stafide, apoi cu 6 albusuri batute spuma, cu care amestecarea se face usor.
- Se toarna compozitia in forma de budinca, unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se pun deasupra bucatele de unt.
- Se da la cuptor, la foc potrivit, sa se coaca.
- Cand este gata, se rastoarna pe un platou rotund. Se serveste calduta, cu sirop de fructe sau dulceata de visine deasupra.
Sursa Foto: http://4.bp.blogspot.com/-uagzLotwYPw/UD6-LvXwZII/AAAAAAAAKTs/Vcd2pUBHPkY/s640/P8170056.JPG