Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Biban la tigaie cu sos și chipsuri din țelină

 

    Este important ca fileurile de pește pe care vrei să le frigi pe grătar să aibă piele. Așază-le mai întâi cu pielea în jos și astfel vei avea parte de un pește fraged și suculent, evitând uscarea și lipirea de grătar.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
400g de roșii tocate din conservă
1 lingură de capere
6 măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
250g de țelină, curățată și tăiată bastonașe
2 fileuri de biban, cu pielea crestată
1 mână de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul și fulgii de ardei iute și sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roșiile și puțină apă (umple cu apă ¼ din conserva de roșii) și fierbe totul timp de 8 minute, până obții un sos gros. Adaugă caperele și măslinele. Poți face acest pas din timpul zilei și să dai totul la rece, până la cină.

2. Între timp, încinge cuptorul la 220ºC/ gaz 7. Pune bastonașele de țelină într-o tavă nonaderentă, stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le și amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor. Întinde-le într-un singur strat în tavă și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.

3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de pește și prăjește-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Întoarce-le și mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcție de grosimea fileurilor.

4. Între timp, încălzește sosul, asezonează-l și adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, așază peștele peste el și servește cu chipsuri de țelină.

5. V.N. per porție: 468 kilocalorii, 35g proteine, 27g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să alegi o geacă din piele naturală
Patru motive pentru a alege o geacă din piele naturală.
 
Cinci motive să folosești un BB cream
BB cream-ul este un produs cosmetic inovator utilizat de tot mai multe...
 
Alimente anti-epuizare
Senzația de epuizare poate fi datorată „păcatelor” culinare.
 
Trei trucuri de frumusețe cu castravete
Castravetele trebuie consumat mai des, dar și folosit mai mult în re...
 
Cum să înveți copilul să facă sport de mic
Având în vedere că numărul copiilor supraponderali este în creșt...
 
Două rețete de scrub natural pentru buze
Persoanele care se confruntă cu buze uscate tot timpul anului au nevo...
 
Stil masculin: 5 reguli de asortare
Stilul masculin devine interesant atunci când primește note personal...
 
Este bine să alergi zilnic?
Ești tentat să alergi în fiecare zi, dacă vrei să maximizezi efor...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Premierul Cîțu, de acord cu vaccinarea obligatorie, dar înainte trebuie să discute cu „experții”

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Anca Serea, adevărul despre al 7-lea copil: Adi își dorește

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Cea mai bună mască pentru acnee. Ingrediente și mod de preparare

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Traseu pe Valea Hârtibaciului: Drumul naturii. Ce se poate vizita

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
Primăria Sfântu Gheorghe invită cetățenii să participe la consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
CJ Călărași: În județ a venit un reprezentant BERD pentru a analiza proiectele depuse de autorități pe infrastructura verde-albastră

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0