Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Biban la tigaie cu sos și chipsuri din țelină

 

    Este important ca fileurile de pește pe care vrei să le frigi pe grătar să aibă piele. Așază-le mai întâi cu pielea în jos și astfel vei avea parte de un pește fraged și suculent, evitând uscarea și lipirea de grătar.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
400g de roșii tocate din conservă
1 lingură de capere
6 măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
250g de țelină, curățată și tăiată bastonașe
2 fileuri de biban, cu pielea crestată
1 mână de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul și fulgii de ardei iute și sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roșiile și puțină apă (umple cu apă ¼ din conserva de roșii) și fierbe totul timp de 8 minute, până obții un sos gros. Adaugă caperele și măslinele. Poți face acest pas din timpul zilei și să dai totul la rece, până la cină.

2. Între timp, încinge cuptorul la 220ºC/ gaz 7. Pune bastonașele de țelină într-o tavă nonaderentă, stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le și amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor. Întinde-le într-un singur strat în tavă și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.

3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de pește și prăjește-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Întoarce-le și mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcție de grosimea fileurilor.

4. Între timp, încălzește sosul, asezonează-l și adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, așază peștele peste el și servește cu chipsuri de țelină.

5. V.N. per porție: 468 kilocalorii, 35g proteine, 27g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0