Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 14 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Orezul este un aliment folosit în multe preparate sănătoase și gustoase, ce oferă organismului o mulțime de beneficii, printre care: curăță flora intestinală, elimină hipertensiunea, crește senzația de sațietate, ajută la scăderea în greutate. Orezul conține un aminoacid esențial, lizină și proteine de bună calitate. De asemenea, este bogat în acizi grași esențiali, conține potasiu și puțin sodiu, fiind astfel indicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Orezul nu conține gluten, deci poate fi consumat cu încredere de cei care suferă de boala celiacă. 

 

Iată ce minerale și vitamine se regăsesc în 100 g de orez:

  • 332 kcal,
  • 12 grame apă,
  • 80,4 g carbohidrați,
  • 6,7 g proteine,
  • 0,4 grame grăsimi,
  • 0 grame colesterol,
  • 1 g fibre
  • 5 mg sodiu,
  • 92 mg potasiu,
  • 0,8 mg fier,
  • 24 mg calciu,
  • 94 mg fosfor,
  • 0,11 mg vitamina B1,
  • 0,03 grame vitamina B2,
  • 1,3 mg vitamina B3.

 

       Orezul brun este deosebit de bogat în fibre, oferă o mai mare senzație de sațietate, ajută tranzitul și este bun în curele de slăbire. 

       Orezul Basmati are boabe lungi și subțiri, o aromă mai pronunțată și este folosit des la prepararea pilafului.

       Orezul negru conține un număr dublu de proteine spre deosebire de orezul alb.

       Arborio - un soi de orez cu boabe foarte mari, cu un nucleu bogat în amidon. Are proprietăți ce îi permit să absoarbă lichide și condimente, fiind astfel ideal pentru pregătirea dferitelor tipuri de risotto.

       Carnaroli - cel mai folosit și apreciat orez din bucătăria italiană. Nu are bobul foarte mare și nu se dezintegrează la fierbere, iar din această cauză este folosit la mâncăruri uscate, precum salatele.

 

Beneficiile orezului:

  • reglează flora intestinală,
  • previne hipertensiunea arterială - se poate consuma o dată sau de două ori pe săptămână orez și mere, fierte împreună și îndulcite cu miere,
  • prin conținutul ridicat de fibre crește senzația de sațietate fiind indicat celor care vor să slăbească, dar și în caz de constipație,
  • nu are contraindicații, datorită caracteristicilor proteinelor verzi orezul poate fi consumat și de 4, 5 ori pe săptămână fără să cauzeze probleme, nici măcar persoanelor care suferă de anumite boli de rinichi,
  • este anti-cancerigen: Universitatea de Stat din Louisiana a descoperit câteva mostre de tărâțe de orez negru cultivat în sudul Statelor Unite în care au găsit o cantitate mare de antociani sau antioxidanți solubili în apă. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://ro.odysseedubienetre.be/list-14-different-types-rice-available


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Legumele congelate - greșeli frecvente pe care le facem atunci când le gătim
Legumele congelate sunt aproape la fel de sănătoase ca și cele crud...
 
Ce nu trebuie să lipsească din camera copilului pentru ca acesta să se odihnească mai bine
Iată cum trebuie să arate camera copilului pentru ca acesta să se o...
 
Alimente care ajută psihicul copilului
Dezvoltarea și funcționarea creierului copilului este în strânsă ...
 
Cum să reziști pe tocuri înalte o zi întreagă - sfaturi practice
Multe dintre evenimentele la care participăm necesită o ținută ele...
 
Botinele - de nelipsit din garderoba unei femei care este modernă și stilată
Botinele sunt genul de încălțăminte care acoperă gleznele, au toc...
 
Trucuri savuroase din bucătăria românească
Iată ce trebuie să faci atunci când ești în bucătărie și ți s...
 
Alimente despre care probabil nu știai că accelerează metabolismul
Deși metabolismul se bazează pe nivelul de activitate, dar și pe ge...
 
Fulgii de ovăz - întrebuințări inedite în ritualul de frumusețe
Fulgii de ovăz nu sunt buni doar pentru sănătatea organismului, ci ...
 
 
 
 
DIETA & FITNESS
 
Alimente despre care probabil nu știai că accelerează metabolismul

» 26 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Patru motive care te vor convinge să faci un masaj

» 25 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Tot ce trebuie să știi despre Pilates, sportul care se potrivește oricui

» 24 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Beneficiile și modul de utilizare a măștilor pe bază de argilă

» 23 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cinci pași pentru o schimbare de look reușită

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0