Orezul este un aliment folosit în multe preparate sănătoase și gustoase, ce oferă organismului o mulțime de beneficii, printre care: curăță flora intestinală, elimină hipertensiunea, crește senzația de sațietate, ajută la scăderea în greutate. Orezul conține un aminoacid esențial, lizină și proteine de bună calitate. De asemenea, este bogat în acizi grași esențiali, conține potasiu și puțin sodiu, fiind astfel indicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Orezul nu conține gluten, deci poate fi consumat cu încredere de cei care suferă de boala celiacă.
Iată ce minerale și vitamine se regăsesc în 100 g de orez:
Orezul brun este deosebit de bogat în fibre, oferă o mai mare senzație de sațietate, ajută tranzitul și este bun în curele de slăbire.
Orezul Basmati are boabe lungi și subțiri, o aromă mai pronunțată și este folosit des la prepararea pilafului.
Orezul negru conține un număr dublu de proteine spre deosebire de orezul alb.
Arborio - un soi de orez cu boabe foarte mari, cu un nucleu bogat în amidon. Are proprietăți ce îi permit să absoarbă lichide și condimente, fiind astfel ideal pentru pregătirea dferitelor tipuri de risotto.
Carnaroli - cel mai folosit și apreciat orez din bucătăria italiană. Nu are bobul foarte mare și nu se dezintegrează la fierbere, iar din această cauză este folosit la mâncăruri uscate, precum salatele.
Beneficiile orezului:
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://ro.odysseedubienetre.be/list-14-different-types-rice-available