Este luna în care dovleacul se află pe masa tuturor, măcar odată, în diverse preparate precum deserturile sau băuturile, iar acest lucru se datorează nu doar gustului, ci și faptului că dovleacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Pentru început, este bine de știut că 245 g de dovleac conțin: 49 de calorii, 2 grame proteine, 12 grame carbohidrați, 3 grame fibre, 6 grame zahăr și 706 micrograme de vitamina A, adică peste 100% din necesarul zilnic recomandat.
Beneficiile dovleacului
Susține digestia - cercetările arată că, datorită faptului că este bogat în fibre și pentru că are în compoziție 90% apă, susține o digestie sănătoasă. Dovleacul absoarbe carbohidrații, inclusiv zahărul natural, deci nu va avea nicio influență asupra glicemiei.
Reduce riscul de cancer - fiind bogat în vitamina A și C, fier și alți nutrienți, dovleacul este scut împotriva celulelor canceroase. S-a stabilit că reduce riscul de cancer de prostată, de colon sau de sân.
Întărește imunitatea - grație conținutului de vitamina C. Aceasta are rolul de a stimula producția și de a îmbunătăți funcția celulelor albe, responsabile cu protejarea organismului de patogeni.
Susține sănătatea ochilor - conține carotenoizi care se transformă mai apoi în vitamina A, esențială pentru ochi, dar și pentru piele.
Citește și: Cum întreții corect bijuteriile de aur și argint!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/dovleac_copt_la_cuptor:_un_preparat_traditional_de_toamna