În ultimii ani, brânza tofu a devenit din ce în ce mai cunoscută și consumată mai ales de cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană, iar asta pentru că este un aliment versatil, ce poate fi folosit într-o mulțime de rețete, chiar și în cele de smoothie-uri sau deserturi. În plus, tofu are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
În 81 de grame de tofu se regăsesc: 14 grame de proteine, 7 grame de grăsimi, 2,3 grame de carbohidrați, 1,9 grame de fibre ți 11 mg de sodiu. În plus, tofu conține grupa completă de aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor, vitaminele B, fier, cupru și zinc.
Beneficiile tofu
Menține sănătatea inimii - studiile au arătat că tofu ajută la menținerea sănătății inimii prin conținutul de estrogeni vegetali. Consumul de tofu cel puțin o dată pe săptămână scade cu 18% riscul de a suferi de boală coronariană. De asemenea, boabele de soia ajută la scăderea tensiunii și reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Scade colesterolul - mai exact, tofu scade nivelul de colesterol LDL și îl crește pe cel bun, HDL. Studiile au arătat că proteina din soia reduce semnificativ colesterolul LDL cu circa 3-4% în rândul adulților.
Ajută memoria - există dovezi științifice potrivit cărora produsele din soia ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, la reducerea riscului de apariție a demenței și a Alzheimerului.
Tofu și menopauza - studiile au arătat că femeile la menopauză care au consumat alimente pe bază de soia au avut cu 84% mai puține bufeuri, acest lucru se datorează faptului că izoflavonoidele din soia mimează estrogenul.
Citește și: Ce poți face împotriva urmelor lăsate de acnee!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.biod.ro/tofu/