Colagenul este o proteină care se regăsește în corpul uman și oferă elasticitate și rezistență pielii. De asemenea, colagenul ajută și oasele, tendoanele, fiind un fel de lipici care menține țesuturile unite. O sursă excelentă de colagen este oul, mai exact membrana din coaja de ou. Iată patru beneficii ale colagenului din membrana cojii de ou:
1. Îmbunătățește calitatea pielii și reduce ridurile
Potrivit unor studii, membranele din coaja de ou au efecte extraordinare în ceea ce privește atenuarea îmbătrânirii pielii și, totodată, au capacitatea de a diminua ridurile produse de radiațiile UVB ale soarelui.
2. Colagenul îmbunătățește digestia
Prolina și glicina sunt doi aminoacizi care se regăsesc în colagenul din membranele cojii de ou și ajută la reconstruirea țesuturilor care căptușesc tractul digestiv. Prin reconstruirea acestui țesut, aminoacizii țin particulele alimentelor și bacteriilor în interiorul intestinelor, acolo unde trebuie să fie; dacă pătrund în sânge se produce inflamația.
3. Colagenul ajută articulațiile și țesuturile conjunctive
Extractul din membrana cojii de ou este deosebit de benefic în tratarea unor afecțiuni ale țesuturilor conjunctive din cauza conținutului de nutrienți similari colagenului de tip 1 și de tip 5, dar și a altor componente.
4. Colagenul îmbunătățește mobilitatea
Într-un studiu, participanții au luat preparate farmaceutice pe bază de membrană din coajă de ou timp de 4 săptămâni și la o lună distanță au luat pastile de placebo tot pentru patru săptămâni. La evaluare s-a constatat că mobilitatea genunchiului a fost mult îmbunătățită la persoanele care au luat capsule cu membrană din coajă de ou. Mobilitatea s-a îmbunătățit și în zona gâtului și a umărului.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://doc.ro/sanatate/4-beneficii-pe-care-le-are-colagenul-din-membrana-din-coaja-de-ou