Ardei la cuptor cu ciuperci și roșii
O rețetă de post sățioasă cu arome marocane
Ingrediente
1 lingură ulei de floarea-soarelui
175g de ciuperci proaspete, tocate
1 cățel de usturoi, zdrobit
12 roșii semiuscate din ulei, scurse bine
50g de pesmet
25g nuci, tocate grosier
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
1 linguriță fulgi de chilli
4 lingurițe de pesto
2 ardei grași roșii sau galbeni
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul într-o tigaie și se sotează ciupercile la foc mare, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, bucățile de roșii, pesmetul, nucile, pătrunjelul, fulgii de chilli și sosul pesto până se combină complet.
2. Se taie ardeii pe jumătate. Se scot semințele și membranele albe cu grijă. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se umplu cu amestecul de ciuperci. Se acoperă cu folie de aluminiu. Se coc 35-40 de minute, până se înmoaie.
3. V.N. per porție: 621 kilocalorii, 11g proteine, 51g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 30g carbohidrați, 6g fibre, 10g zahăr, 2,4g sare
Sursa foto: goodfood.ro