1. Bananele - la cald, se vor coace prea repede, în timp ce la lumină și la aer degradarea va fi încetinită.
2. Roșiile - cel mai bine trebuie să stea pe blatul bucătăriei. Acizii organici conținuți de roșii, dar și pesticidele (dacă nu ai cumpărat bio) reacționează la temperaturile scăzute din frigider și pot fi dăunătoare sistemului digestiv.
3. Busuioc - păstrat în frigider se va deteriora și usca rapid. Chiar dacă pătrunjelul și coriandrul se descurcă bine la rece, nu este și cazul busuiocului. Cel mai bine îl ții într-un pahar cu apă, ca pe flori.
4. Pâinea - sub nicio formă nu se păstrează la frigider pentru că se usucă. Pâinea feliată va rămâne proaspătă cel puțin o săptămână dacă are un ambalaj corespunzător.
5. Pepenele - sunt cei mai buni de consumat la temperatura camerei, pentru că vor fi dulci și suculenți. Dacă este tăiat, învelește-l și păstrează-l la frigider, dar nu mai mult de 3 zile.
6. Avocado - la frigider se oprește din procesul de coacere. Dacă îl cumperi deja copt, asigură-te că îl consumi imediat. Dacă vrei ca un avocado să se coacă mai repede, pune-l într-o pungă de hârtie cu un măr sau cu o banană, pentru câteva zile.
7. Ceapa - va mucegăii și se va înmuia din cauza umidității. Cel mai bine o păstrezi într-o zonă uscată și ventilată.
8. Cartofii - tot din cauza faptului că sunt contaminați cu pesticide. De asemenea, cartofii mai vechi se înverzesc, asta înseamnă că au generat un număr mare de glicoalcaloizi, iar aceștia produc intoxicații alimentare moderate până la severe. Deci dacă un cartof este verde, nu-l consuma.
Te-ar putea interesa: Hainele de lână - Cum să ai corect grijă de ele!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.qbebe.ro/sanatate/38-de-alimente-care-nu-se-tin-in-frigider