Ulei de măsline extravirgin: Cercetările au arătat că este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri. Are efect antiinflamator asupra pielii È™i în plus ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor sau arsurilor. În ceea ce priveÈ™te tenul, are efect revigorant. De menÈ›ionat este că trebuie consumat cât mai puÈ›in preparat termic, adică nu prăjit.
SeminÈ›ele de rodie: Rodia este bogată în vitamina C, ideală pentru lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, extractul de rodie este folosit È™i pentru protecÈ›ia UV, dar conÈ›ine È™i o substanță numită antocianină care sporeÈ™te producÈ›ia de colagen.
Ardeiul roÈ™u gras: Pentru a profita de proprietățile lor, ardeii roÈ™ii graÈ™i trebuie consumaÈ›i cruzi. Dacă sunt gătiÈ›i, vitamina C pe care ei o conÈ›in este distrusă. Ardeiul gras contribuie la producÈ›ia de colagen È™i luptă împotriva acÈ›iunii negative a razelor solare.
Sirop de arÈ›ar: Chiar dacă are un conÈ›inut ridicat de zahăr, are în compoziÈ›ie È™i o mulÈ›ime de antioxidanÈ›i care luptă împotriva radicalilor liberi.
Avocado: Acizii graÈ™i esenÈ›iali pe care îi conÈ›ine luptă împotriva inflamaÈ›iei din corp È™i ajută la obÈ›inerea unui ten suplu È™i catifelat. Printre nutrienÈ›ii esenÈ›iali conÈ›inuÈ›i de avocado se numără complexul de vitamine B, vitaminele K, C, E È™i A, potasiu.
Afine: Sunt printre cele mai bogate fructe în vitaminele A È™i C, dar ele sunt renumite pentru antioxidantul care luptă împotriva îmbătrânirii - antocian. El este pigmentul care dă culoarea afinelor È™i are rolul de a proteja pielea împotriva razelor solare, a stresului È™i poluării, dar È™i de a preveni pierderea colagenului.
Te-ar putea interesa: TendinÈ›ele anului 2023 în moda copiilor!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/dieta-anti-imbatranire-ce-alimente-trebuie-sa-consumam