Varza de Bruxelles, pe lângă că este foarte sănătoasă, conține și puține calorii: 100 de grame au mai puțin de 40 de calorii și 3 grame de fibre. Este bogată în nutrienți și conține vitamine, minerale, antioxidanți și proteine. Iată de ce ar trebui să consumăm mai des varză de Bruxelles:
Are foarte mulți antioxidanți - într-un studiu, 200 de voluntari au consumat 200 de grame de varză de Bruxelles pe zi și s-a demonstrat că nivelul celulelor deteriorate a scăzut cu circa 30%.
Are multe fibre - acestea ajută la reglarea nivelului glicemic, protejează sistemul digestiv și ajută la hrănirea bacteriilor benefice, răspunzătoare de buna dispoziție și de imunitate.
Este bogată în vitamina C - în doar 100 de grame de varză de Bruxelles se regăsește peste 15% din necesarul zilnic de vitamina C (puternic antioxidant, ajută imunitatea, vederea, absorția de fier și sporește producția de colagen).
Are vitamina K - într-o sută de grame de varză de Bruxelles se regăsește 250% din necesarul zilnic de vitamina K. Aceasta ajută în privința coagulării sângelui și este foarte importantă pentru sănătatea oaselor.
Reduce inflamațiile - proprietățile acestui aliment au legătură directă cu reducerea riscului apariției bolilor cronice, inclusiv a bolilor de inimă și cancer. Varza de Bruxelles conține substanțe care protejează celulele de deteriorarea ADN-ului, luptă împotriva procesului de îmbătrânire și controlează afecțiunile inflamatorii precum diabetul de tip 2, artrita reumatoidă și obezitatea.
Reglează glicemia - unele studii au arătat că în urma consumului de varză de Bruxelles riscul apariției diabetului a fost diminuat și asta din cauza puterii antioxidante și a conținutului de fibre.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://gastropedia.ro/recipe-items/varza-de-bruxelles-la-cuptor/