Turmericul, cunoscut și sub denumirea de curcuma, este un condiment care provine din Asia și America Centrală, tot mai folosit în bucătăriile din întreaga lume, atât din cauza gustului pe care îl oferă preparatelor, cât și datorită beneficiilor sale. Turmericul conține un puternic antioxidant cu rol antiinflamator, analgezic și anticancerigen, care pentru a fi activat în totalitate se folosește cu puțin piper. Iată cinci moduri în care poți folosi această pudră:
În rețete de smoothie - un vârf de linguriță de pudră de turmeric se poate pune în orice smoothie.
Ceai cu turmeric - în combinație cu fructe sau flori, ceaiul în care se pune turmeric este delicios și plin de beneficii pentru organism. Se poate consuma și iarna, cald, dar și vara, ice tea.
În rețete de lapte vegan - de regulă în laptele vegan preparat acasă se pot pune diverse condimente: vanilie, scorțișoară sau chiar turmeric.
În rețete de sosuri - fie că vorbim de sosuri, dressinguri pentru friptură sau salată, în sosuri de paste, turmericul nu doar intensifică culoarea acestora, ci le oferă și o aromă deosebită.
În preparate culinare - va da un gust excepțional mâncărurilor cu orez, legume (la cuptor, pe grătar sau fierte), supelor, ciorbelor, chiftelelor și chiar prăjiturilor sau produselor de panificație.
Citește și: Cum păstrezi untul gustos pentru mai mult timp în frigider!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.mega-image.ro/inspiratie/idei-pentru-tine/turmeric-curcuma