Studiile au arătat că, dacă este consumat zilnic, chefirul ajută la întărirea imunității, sprijină procesul de slăbire, mențin sănătatea tractului digestiv și a oaselor. Fie că îl consumi ca atare sau în diverse combinații de smoothie cu legume sau fructe, chefirul are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Iată ce conține o porție de 250 ml de chefir:
- 140 kilocalorii;
- 8 grame de proteine;
- 7,5 grame grăsimi;
- 10 grame carbohidrați;
- 330 mg calciu;
- 28 mg magneziu;
- 380 mg potasiu;
- 0,7 mcg vitamina B12;
- probiotice.
De ce să consumi zilnic chefir
Ajută la digestie - probioticele din chefir acționează asupra florei intestinale și previn tulburările de tranzit. Datorită procesului de fermentare, nivelul de lactoză din chefir este foarte mic și astfel poate fi consumat chiar și de cei cu intoleranță la lactoză.
Ajută la slăbit - bacteriile benefice din compoziția chefirului îmbunătățesc digestia și ajută la scăderea în greutate, dacă este consumat zilnic. Studiile au arătat că persoanele care introduc zilnic în alimentație produse fermentate au o greutate normală și un indice de masă corporală în parametri.
Menține sănătatea oaselor și a dinților - datorită calciului conținut, a vitaminei K și a substanțelor nutritive, chefirul ajută sistemul osos, reducând riscul de osteoporoză și parodontoză.
Previne inflamațiile din organism - printre cele mai des întâlnite boli cauzate de inflamații se află artrita reumatoidă, bolile cardiovasculare, bolile antiinflamatorii intestinale, fibromalgia, lupusul și boala Alzheimer.
Citește și: Obiceiuri mărunte care te vor ajuta să trăiești mai mult!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://shopro.magnaelsindia.ru/category?name=shake%20cu%20castravete