Ierburile aromate sunt considerate o minune a naturii, ele fiind atât sănătoase, cât și gustoase, prin urmare nutriționiștii recomandă să fie mereu incluse în alimentația noastră. Pentru a le păstra proaspete mai mult timp, trebuie să știi că aceste plante se împart în trei categorii:
Speciale: busuioc.
Delicate: pătrunjel, coriandru, mărar, mentă, tarhon, asmățui.
Rezistente: rozmarin, cimbru, salvie, arpagic.
Înainte de a le depozita, ierburile aromatice trebuie spălate bine, deoarece orice impuritate sau bacterie va accentua degradarea lor. După spălare, șterge-le cu un prosop de bucătărie.
Metoda 1 - Înfășurarea într-un prosop de hârtie
Este indicată pentru ierburile rezistente: se așează pe un prosop de hârtie umed, se înfășoară bine și se bagă într-o pungă de plastic pe care o păstrăm în frigider.
Metoda 2 - Într-un pahar cu apă
Este indicată pentru ierburile delicate: se taie baza tulpinilor și se îndepărtează frunzele stricate, mai apoi se pun într-un pahar cu apă și partea de sus a plantei se acoperă cu o pungă de plastic. Paharul se păstrează la frigider, iar apa se înlocuiește la câteva zile.
Metoda 3 - Cuburi înghețate
Este indicată pentru toate tipurile de plante aromatice și este cea mai bună alegere dacă vrei să păstrezi aroma ierburilor aromatice pentru o perioadă mare de timp. Se taie mărunt plantele, apoi se așează în recipientul pentru cuburi de gheață, se adaugă puțină apă și se păstrează în congelator. Se pot combina mai multe ierburi, iar în recipientul pentru cuburi de gheață se poate pune și ulei de măsline.
Citește și: Cum să-ți cureți bucătăria ca să scapi de bacterii!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://lovedeco.ro/cum-sa-congelezi-ierburi-aromatice-proaspete/