Sos tartar
Ingrediente:
- 4-5 castraveciori murati
- 200 gr maioneza
- 100 gr smantana
- o lingura de otet
- patrunjel proaspat tocat
- o lingura de arpagic proaspat
- o lingura de tarhon tocat
- sare, piper
Preparare:
Castraveciorii murati trebuie sa ii tai in cubulete mici si sa ii amesteci cu maioneza. Dupa ce ai amestecat foarte bine, incepi sa torni smantana si continua sa amesteci pana cand aceasta este incorporata in totalitate. Adauga otetul, arpagicul si tarhonul si amesteca in continuare. Gusta putin din sosul tartar pentru a iti da seama cum anume sa potrivesti gustul de sare si piper.
La sfarsit, presara deasupra putin patrunjel tocat, pentru aroma si, de ce nu, aspect. Acopera bolul in care ai preparat sosul si da-l la frigider pana ce se raceste bine. Acum poti sa te bucuri de o bunatate de sos tartar alaturi de multe alte bucate delicioase pe care le-ai pregatit chiar tu!
Sursa foto: divahair.ro